Tillbaka till Matlagningskurser

Vegetarisk matlagning - höstens skörd

Fokus på vego - mjälla, goda färgstarka råvaror som boostar oss med energi!
Med högt ekologiskt tänk. En hel grön middag. Mycket lagas, mycket från kursledarens egen skörd.

Innehåll
Matlagningskurs av höstens gröna skörd med råd och tips om det goda med det vegetariska. Så gott det gör med kroppen.

Upplägg
Inga tillsatser, inga halvfabrikat - helt i Äkta varas anda. Ett gott bröd bakas och det serveras fina olivoljor till måltiden.


Alla är välkomna

Kursledare
Peter Streijffert, odlande kock och författare som sommaren 2015 körde ekotruck där han lagade och sålde egenodlade grönsaker. 2008 kom hans första bok ”Cava -Spaniens stjärna” ut. 12 april 2012 gavs ”Matduellen” samt ”Odla för köket” ut. Peter är styrelsemedlem i Äkta vara och tilldeladaes FOBOs pris för årets inspiratör inom mat & odling ”Årets Guldgrävare” 2013. Hösten 2015 gavs boken Smak: mat och vin - de bästa kombinationerna” ut!

b>Kursmaterial
Material, recept och råvaror ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Peter håller fler kurser på Medborgarskolan, bland annat Matcha mat och vin, se www.medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Peter Streijffert
Onsdag 11 oktober

Lär dig ta tillvara mat, minska på onödiga förpackningar, minska matsvinnet och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Zero Waste - minska matsvinnet!

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Föreläsning om hur vi ska minska matsvinnet och istället ta till vara på maten.
Lär dig samtidigt hur du kan laga bra, billig och god mat!

Anmäl dig här!