Tillbaka till Yoga

Pilates

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Physical fitness is the first requisite of happiness. The Pilates Method of Body Conditioning develops the body uniformly, corrects posture, restores vitality, invigorates the mind and elevates the spirit."/JOSEPH H. PILATES (1883-1967)

Innehåll
I Pilates kombineras rörlighet med styrka och det ger oss en bättre hållning och smidigare kropp. Vi tränar på att aktivera och stärka stabiliserande muskler, t ex våra djupa magmuskler. Samtidigt sträcker och avlastar vi områden och muskler som är strama och överarbetade. Pilates är en holistisk träningsmetod som även syftar till att ge minskad stress och ökad avspänning, inre balans och harmoni. Vi arbetar med andningen som en väg till ett avspänt men fokuserat sinne.

PILATES MATTA
Klassisk Pilates med mattövningar i nivå essential och intermediate. Instruktören guidar dig genom övningarna och ger dig förslag på hur du utvecklar övningen efter din förmåga. Vi använder kroppen och Pilates small equipment som mostånd och hjälp. Du är välkommen oavsett om du är nyfiken nybörjare eller van Pilatesdeltagare.

NYTTA/FÖRDELAR
• Ökad kroppskännedom och kroppskontroll
• Aktiverar och stärker stabiliserande muskler
• Avlastar och mjukar upp överarbetade och strama områden
• Ger bättre hållning
• Ger inre balans och harmoni
• Avstressande
• Rörelseglädje

Upplägg
Kursen går onsdagar samma dag och tid. 4 sammankomster 17.45 - 18.30. Start 15 november .

Förkunskaper
Nybörjare som mer erfarna. Inga förkunskaper behövs för att delta, alla är välkomna!

Kursledare
Kristina Widerborn gick sin första instruktörskurs i mattbaserad Pilates i England år 2004 och instruerade där till 2006. Under åren 2006-2016 var hon verksam på Studenthälsan i Uppsala - Campus1477 där hon inspirerade tusentals deltagare att träna Pilates. Hon är även utbildad sjukgymnast samt utbildad i Hathayoga och MediYoga. Hennes mål som instruktör är att kombinera träning med glädje, att du efter passet känner dig starkare och gladare i både kropp och sinne. Varmt välkommen!

Bra att veta
• Bär kläder som du kan röra dig smidigt i och gärna strumpor på fötterna, eller barfota. Du behöver inte ha skor.
• Ta gärna med en varmare tröja att ha i början och slutet av passet.
Yogamattor finns på plats.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan