Tillbaka till Yoga

Yoga - MediYoga 75min

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Letar du efter ett sätt att förebygga stress? Att öka ditt inre lugn?
Mediyogan är utvecklad vid institutet för Medicinsk Yoga (IMY) och används idag både som friskvård, förebyggande hälsovård och för rehabilitering inom den svenska hälso- och sjukvården.
Mediyogan ser till hela människan och skapar balans på alla plan - fysisk, mentalt och emotionellt. För många innebär det såväl mindre stress som ökad inre styrka och insikt. Fysisk hjälper MediYogan till att förbättra din rörlighet, hållning och ökar din kroppskännedom. Det är även vanligt att uppleva en ökad vakenenergi och en djupare sömn. Läs gärna mer om MediYoga och kursledare Kristina Widerborn på www.yogadore.se

Innehåll
MediYoga är en mjuk och meditativ yogaform som utvecklats från den klassiska Kundaliniyogan. Enkla, fysiska yogarörelser och ställningar kombineras med andnings- och koncentrationsträning.
Varje pass består av lugna yogaövningar och djupverkande meditation och avslappning. Mediyogan är mjuk, inkännande och samtidigt mycket kraftfull.
Alla kan utöva MediYoga, även du som har fysiska begränsningar eftersom den även kan göras sittande på stol. Övningarna utförs långsamt och kontrollerat och alltid med utgångspunkt från din förmåga och kapacitet.

Upplägg
Kursen går onsdagar samma dag och tid. 4 sammankomster 18.40 - 19.55. Start 15 november.

Förkunskaper
Nybörjare som mer erfarna. Inga förkunskaper behövs för att delta, alla är välkomna!

Kursledare
Kristina Widerborn är utbildad sjukgymnast/fysioterapeut och har över 10 års erfarenhet av att leda gruppträning. Hon är utbildad MediYogainstruktör på MediYogainstitutet i Stockholm.

Bra att veta
Yogamattor finns på plats, tänk på att ha bekväma kläder på dig. Vi accepterar friskvårdskuponger.
Om kursen är fullbokad kan du anmäla dig som reserv.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor