Tillbaka till Matlagningskurser

Vegansk barnmat. Nyhet

Laga vegansk mat som passar små barns smaker. Om råvaror, näring och smaker som barn gillar. För dig som på ett klokt sätt vill överföra dina vanor att inte äta något animaliskt. Få råd hur den viktiga måltiden känns positiv och maten blir en njutning även för de mindre barnen.

Innehåll
Vi lagar flera veganska rätter som passar ganska små barn från 1-2 år. Vi lär oss hur man kan ersätta eller komplettera viktiga råvaror, så att de passar in i övriga familjens menyer..

Upplägg
Information och genomgång av recept och råvaror. Deltagarna arbetar i grupper och alla sitter sedan ner och provsmakar det ni lagat. Tillsammans hjälps alla åt att duka av och diska.

Kursledare
Emilia Frankén är utbildad kock och kostekonom från Uppsala universitet med ett brinnande intresse för det vegetariska köket. Emilia arbetar som egenföretagare och kostekonom, och arbetar med olika uppdrag i sin vardag kring mat och måltider. Emilia har erfarenhet av att arbeta inom storkök och har specificerat sig på allergikoster/specialkostmatlagning och har goda kunskaper inom området. Men det söta baket är också en favorit. Besök gärna Emilias hemsida för att läsa mer om hennes företag på www.emiliakonsult.com
Kursledaren har arbetat hos Medborgarskolan under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i kursavgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många andra matlagningskurser, flera veganska eller vegetariska. Se vårt kursprogram på hemsidan och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Prova nya smaksensationer! En njutningskväll på Medborgarskolan med nedslag i gastronomin från den karibiska övärlden.

Fredag 18 maj - till anmälan!

Prova nya smaksensationer tillsammans med Sveriges ende kakaoodlare Duane Dove. Med rötterna på Tobago, driver chokladbutik med försäljning och provningar i Stockholm.

Anmäl dig här!

Den indiske matlagningsgurun Sanjoo Malhotra bjuder generöst på expertkunskaper från sitt forna hemland.

Se kommande kursstarter