Tillbaka till Handel och administration

Grundkurs i aktiekunskap

Aktiemarknaden är både en regional, svensk och en världsomfattande spännande företeelse. Du får de grundläggande kunskaperna som behövs för att komma igång med ett långsiktigt, regelbundet och lönsamt sparande i aktier och fonder.

Innehåll
Aktiekunskap A behandlar aktiesparandets möjligheter och risker. Kursledaren håller teoretiska genomgångar som varvas med frågor och diskussioner. Du kommer bl.a. lära dig:
* Köpa aktier
* Förvaltning
* Sälja aktier
* Portföljtänkande
* Analyser av aktier
* Info om fondsparande
* Praktiska tips

Upplägg
Kursen ges vid 5 tillfällen, samma dag och tid Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen.

Kursledare
Per Walegren har arbetat större delen av sitt yrkesliv som banktjänsteman, ekonom och rådgivare inom bank och försäkring.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Kursboken vi använder är Björn Wilkes "Aktie- och fondhandboken: Lär dig spara i aktier och fonder för en bättre privatekonomi", ISBN 9789189212336. Boken finns att beställa på bland annat Bokus.com samt Adlibris.com, köp boken så snart du fått din kallelse.

Bra att veta
· I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Kallelse/faktura
· Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
· Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan