Tillbaka till Yoga

Yin Yoga - För en rörlig kropp och ett lugnt sinne

 • Du tränar upp din förmåga att fokusera
 • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
 • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Yin Yoga - För en rörlig kropp och ett lugnt sinne
Yin Yoga har sina rötter i den kinesiska Tao-Yogan och är en återhämtande yogaform som utövas i stillsamhet. Här fokuserar vi på att stärka kroppens djupa struktur som leder, bindväv och ligament. Yin-yoga skapar cirkulation i den djupa strukturen och har positiva effekter på både kropp och sinne, under ett Yin-yoga pass kan du därför komma i kontakt med känslor och sinnen som är svåra att nå i vardagen. Yin Yoga är ett utmärkt komplement för den som utövar andra yogaformer eller annan fysisk träning men fungerar lika väl för dig som vill motverka ålderns härjningar med kropp och leder som blir allt stelare med årens gång. Yin Yoga fungerar också utmärkt som ett sätt att nå ett inre lugn och förbereda för exempelvis meditation.

Innehåll och mål
Med hjälp av andning och yogapositioner balanserar vi kroppens energiflöden. I Yin-yogan håller vi positionerna mellan 3-5 minuter för att på ett stillsamt och mjukt sätt komma åt vår djupa struktur och vårt sinne. Detta leder till en bättre kroppshållning, fysisk- och mental avspänning samt ger utökad kropps- och självkännedom och ett förbättrat allmäntillstånd. Som deltagare lär du dig verktyg och metoder för att förhindra samt snabbare återhämta dig från stress, samt så lär du dig att vara i nuet och att komma i kontakt med dig själv.

Upplägg
Yin Yoga utövas med färre positioner än till exempel Hatha Yoga och man tillbringar längre tid i varje position. Vid varje kurstillfälle får du övningar som du kan utöva i din hemmamiljö. Kursen omfattar 1x45 min per tillfälle. Vi träffas en gång i veckan under 10 veckor. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper
Det här är en kurs för både nybörjare och för dig som prövat yoga tidigare. Tillsammans går vi igenom grunderna i yoga och anpassar övningar och positioner efter varje deltagares behov och förutsättningar.

Kursledare
Madelene är en öppen och inspirerande ledare med en positiv livssyn som hon vill dela med sig av till sina medmänniskor. Den viktigaste grundpelaren i yogan är enligt Madelene att den är icke-dömande, det innebär att vi är tillåtna att tycka om och älska oss själva precis som vi är. Yoga är fri från prestation, det inte handlar om hur det ser ut, så länge det känns bra för dig så är det rätt. Madelene är en entusiastisk utövare och brinner för att dela med sig av yogans positiva effekter. Hon är diplomerad yogalärare via Axelsons gymnastiska institut och ser mycket fram emot att träffa dig.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår. Yogamattor finns i lokalen. Kom ombytt till lektionen i kläder som är bekväma. Vi utövar yoga barfota.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Våra kurslokaler ligger en trappa upp på Prästgatan 64 B precis vid Österängsparken. Där finns möjlighet att göra kaffe eller te.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen, Prästgatan 64 A, ÖSTERSUND (Karta)
 • Ledare: Madelene Eriksson
 • Start: den 5 oktober 2017
 • Dag och tid: Torsdag 18:00-18:45
 • Kurstimmar: 10
 • Tillfällen: 10
 • Kursnummer: 58876
 • Pris: 795 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen ÖSTERSUND

Prästgatan 64 A, 83133 ÖSTERSUND
Telefon: 063-51 00 60

Jämtland-Härjedalen
Prästgatan 64
83133 ÖSTERSUND

063-51 00 60
ostersund@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Östersund

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Östersund repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare