Tillbaka till Finska, estniska och ungerska

Finska för nybörjare –Nyhet!

Ett av Sveriges minoritetsspråk är finskan, ta chansen att lära dig flera fraser än ”ei sa peittää” i nybörjarkursen som är inriktad på att lära sig att tala och förstå finska.

Innehåll
Under kursen lär du dig:

• Att presentera dig
• Ställa enklare frågor
• Att räkna, klockan och andra användbara uttryck som du kan behöva

Kursens huvudfokus är på att tala och förstå finska på en grundläggande nivå, för att kunna göra det ingår även grundläggande finsk grammatik i kursen.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan samma dag och tid under fem veckor. Varje kurstillfälle omfattar 2x45 minuter. Eventuella lov eller uppehåll bestäms i samråd mellan deltagare och kursledare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen.

Kursledare
Arja Kaurinkoski Nylund har finska som modersmål och har lång erfarenhet av att undervisa. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar också kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. På kursen används boken Finska för nybörjare 1 av Eeva Haapalehto. ISBN-nummer 978-91-7434-499-8. Boken finns att beställa på www.adlibris.se eller www.bokus.se.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör för utnyttja din rabatt på: http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala? Skriv då i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan