Tillbaka till Fotografi och film

Fotografering- Barnfotografering för föräldralediga

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Ta med ditt barn på fotokurs! Vi lär oss fotografera så att barn, ljus och situation kommer till sin rätt för att få riktigt bra bilder för framtiden.

Innehåll
Vi använder oss av systemkamera och lär oss om bildkomposition, ljus, kamerainställningar och digital bildredigering. Vi över och har repetitioner så att du inte missar något om du blir upptagen av blöjbyte, amning eller annat. Du får övningsuppgifter till nästa kurstillfälle som passar just din kunskapsnivå. Barnen bör vara från tre månader upp till ett år. Du är självklart välkommen även som mormor, farfar eller liknande.

Upplägg
Kursen är en grundkurs och ges under 6 tisdagar 09.15 – 11.30.
Varje kursdag avslutas med ett kort praktiskt fotomoment då vi går ut och fotar, om vädret tillåter.

Förkunskaper
Kursledaren anpassar efter din kunskapsnivå. Är du från början duktig fotograf, så får du bara en mer krävande fotouppgift till nästa gång, så även du kan utvecklas.

Kursledare
Lars Emerius har arbetat som officer och ingenjör. Han har mångårig erfarenhet av att kombinera pedagogik, foto och ledarskap. Läs gärna mer om Lars på www.emeriusfoto.se
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med dig ditt barn och digitalkamera samt gärna kamerans instruktionsbok.

Bra att veta
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan