Tillbaka till Teckning

Måla med olika tekniker

Introduktion till olika tekniker, material och sätt att måla på . Att teckna eller måla bygger på skaparglädje och det är otroligt roligt att kunna måla det man ser. Vem som helst kan faktiskt lära sig. Med lite hjälp, tips och övning kan du bli hur bra som helst. En kurs för både nybörjare och mer erfarna.

INNEHÅLL:
Denna kursen är riktad till alla som vill lära sig eller bli bättre på att måla med Oljemålning, Akryl, Teckning eller Akvarell. Teckna eller måla i den teknik och material du själv väljer och låt bilden ta den tid den tar. På vägen får du råd om komposition, färgblandning och material osv. Du får hjälp med inspiration och att hitta rätt känsla.

UPPLÄGG:
8 träffar där en stor del av undervisningen bygger på individuell handledning.

FÖRKUNSKAPER:
Du kan vara nybörjare så väl som en del erfarenhet av att måla sedan tidigare.

KURSMATERIAL:
Ta med dig fantasi, idéer och material! Kursmaterial köper och väljer du själv efter vilket område du önskar jobba med. Tips och råd får du självklart av Rune som har stor erfarenhet och kunskap inom området.

KURSLEDARE.
Rune Andersson: Har studerat konstvetenskap vid Lunds Universitet. Under 10 år studerade han olje målningar för Zage Johansson där han även gick en sommarkurs vid Konstfack.
Rune har deltagit i utställningar i Los Angeles, Damaskus, Havanna och Managua. Här i Jönköping kan man se Runes konstverk på A 6 köpcenter ( från medeltid till sedeltid) och i Studion på kultur huset. Han har under många år gjort dockor, dekor och affischer åt kultur föreningen Sticket. Rune har även varit ledare för ett antal cirklar tidigare men kom till oss under hösten 2016 där han snabbt blev mycket omtyckt av våra deltagare.

Varmt Välkommen!

Anmälan

Medborgarskolans musikwebb

Vare sig du spelar jazz, hårdrock eller hiphop… Här får du hjälp med replokaler, utrustning, inspelningar m.m.

Läs mer om Amplified, vår musikverksamhet

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor