Tillbaka till Redovisning och beskattning

Bokföringens grunder

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Redovisning har en stor betydelse hos ett företag. Dess huvudsyfte är att ta fram ekonomiska rapporter över företagets verksamhet. Genom att ha god insikt i ekonomin kan företaget ta rätt strategiska beslut. Få koll på dina siffror och lär dig grunderna i bokföring.

Innehåll
Denna kurs ger bra information för dig som t.ex. planerar att starta eget bolag eller vill ta över det ekonomiska ansvaret i ett befintligt bolag. Efter denna grundkurs har du möjlighet att gå vidare med kursen Visma eEkonomi eller Visma Administration, beroende på vilket program du arbetar i. Då får du lära Dig hur Du hanterar Din administration och bokföring.

I denna kurs får du lära dig grunderna i bokföring. Kursledaren håller vid varje sammankomst en teoretisk genomgång som vi sedan arbetar vidare med praktiska uppgifter. Du kommer bla lära dig:
· Vilka företagsformer som finns
· Vilka skyldigheter har man och vad bör man tänka på när man startar eget företag
· Kontoplan
· Resultat och balansräkning
· Moms och präliminärskatt
· vad kan bli fel i bokföringen? Avstämningar
· Vad ska man tänka på när man väljer ett dataprogram?

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, tre veckor i rad, samma dag och tid. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Denna kurs är för dig som vill lära dig grunderna i bokföring. Du behöver inga förkunskaper för att delta i kursen. Dock är det behjälpligt att du har vana av att använda datorer.

Kursledare
Britt-Marie har många års erfarenhet av att arbeta med ekonomi på olika företag. Hon har god kunskap i de flesta av Visma spcs program.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Vi använder boken "Bokföring från början" av Johansson/Ridderström/Östergren. ISBN9789147113231.
Boken kan beställas från tex Bokus och Adlibris. Ta gärna med dig block, penna och en miniräknare.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad tar våra automater numera kort.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare