Tillbaka till Modedesign

Kostymdesign för scen

INNEHÅLL
Under kursen genomför du ett kostymdesignprojekt från idé till färdiga skisser och provplagg. Huvudfokus ligger vid att skapa kläder som hjälper till att forma uttrycksfulla karaktärer för en berättelse. Du får välja ett manus eller berättelse att utgå ifrån för att skapa kostym för teater, dans eller performance. I processen utgår du även ifrån kostymens samspel med rörelser, rummet, ljuset och ljudet på scenen. Du lär dig att utforma skisser, både på papper och i textila material. Fokus ligger vid tredimensionellt experimentellt skapande av plagg som kan användas på scen. Du lär dig att på ett lätt sätt ta fram mönster för ett klädesplagg och att modifiera befintliga kläder. Du behöver inte kunna sy sedan tidigare. Kursen lämpar sig exempelvis för dig som är intresserad av att söka vidare utbildning inom kostymdesign.

MÅL
Efter kursen kommer du kunna planera och genomföra ett kostymdesignprojekt. Du kommer att kunna redogöra för hur en kostym påverkar en förståelse av en karaktär. Du kommer kunna diskutera kring egna och andras kostymdesign.

Arbetsformer
- Föreläsningar
- Workshops
- Praktiska arbetsuppgifter som utförs självständigt - Individuell handledning
- Diskussion

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig till nybörjare.

KURSMATERIAL
Förslag på material att ta med dig får du i din kallelse till kursen. Kostnaden för kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.
Enstaka symaskiner finns att tillgå , meddela i så fall detta behov innan start, (egen symaskin kan med fördel tas med)

KURSLEDARE
Johan Lundin arbetar som konstnär och har haft flera utställningar både nationellt och internationellt. Johan har utbildats vid Konstfack, Högskolan för design och konsthantverk, Konsthögskolan i Bergen, Kungliga Konsthögskolan och Stockholms konstnärliga högskola.

BRA ATT VET
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter. Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare