Tillbaka till Modedesign

Mode och konst

INNEHÅLL
Kursen utgår från mode som en konstform. Du får erfarenhet av att arbeta i en kreativ process med kläder och textil i fokus. Under kursens gång arbetar du självständigt med att på ett fartfyllt och experimentell sätt utforma kläder eller ta fram en kollektion. Ditt arbete styrs av gemensamma workshops och individuella uppgifter. I den här kursen lägger vi inte så stor vikt vid detaljsömnad och design för bärbarhet. Istället fokuserar vi på att lekfullt arbeta med kläderna och materialens uttryck och kommunikation. Du arbetar med praktiska övningar som lägger fokus
vid mönsterkonstruktion, drapering, mönsterrapportering, måleri på textil och sömnad. Kontinuerligt för vi samtal kring varandras projekt för att kunna beskriva och konceptualisera vårt arbete. Kursen ger dig färdigheter och förståelser som möjliggör att du formar ett individuellt uttryck och formspråk. Kursen lämpar sig för dig som är intresserad av att söka vidare utbildning inom modedesign eller konst.

MÅL
Efter kursen kommer du kunna planera och genomföra mode och konstprojekt som involverar mönsterkonstruktion och sömnad. Du kommer ha en översiktlig kunskap kring olika typer av material, tekniker och uttryckssätt inom mode som konstform. Du kommer kunna diskutera kring egna och andras mode och konstprojekt.

Arbetsformer
- Föreläsningar
- Workshops
- Praktiska arbetsuppgifter som utförs självständigt - Individuell handledning
- Diskussion

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig till nybörjare.

KURSMATERIAL
Förslag på material att ta med dig får du i din kallelse till kursen. Kostnaden för kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.

KURSLEDARE
Johan Lundin arbetar som konstnär och har haft flera utställningar både nationellt och internationellt. Johan har utbildats vid Konstfack, Högskolan för design och konsthantverk, Konsthögskolan i Bergen, Kungliga Konsthögskolan och Stockholms konstnärliga

Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan