Tillbaka till Modedesign

Teckning som uttryck och reflektion

INNEHÅLL
Kursen tar upp tecknade och skissande som en metod att se på nya sätt, som en avkoppling, som grund till andra skapande processer och som handgrepp för reflektion. Under kursens gång bekantar du dig med olika material och lär dig teckna från grunden med kol, krita och blyerts. Du arbetar med praktiska övningar som fokuserar på perspekitv, form, ljus och mörker, volym, komposition, kroppars anatomi, mellanrumsformer och konturer. Under kursen ges du en möjlighet att utveckla en teknik som du föredrar och samtidigt inspireras av andras tecknande. Du lär dig även tolka och prata om ditt egna och andras tecknande. Kursen visar exempel på några olika typer av tecknande som finns och inom vilka funktionella sammanhang tecknande kan tillämpas.

MÅL
Efter kursen kommer du kunna genomföra teckningsprojekt genom flera olika tekniker. Du kommer ha en översiktlig kunskap kring olika typer av material, tekniker och uttryck för teckning. Du kommer kunna diskutera kring egna och andras teckningar.

Arbetsformer
- Föreläsningar
- Arbetsuppgifter som utförs självständigt
- Individuell handledning
- Diskussion kring eget och andras tecknande
Förkunskapskrav
Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig till nybörjare. Även erfarna tecknare är
välkomna att deltaga.

KURSMATERIAL
Förslag på material att ta med dig får du i din kallelse till kursen. Kostnaden för kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.

KURSLEDARE
Johan Lundin arbetar som konstnär och har haft flera utställningar både nationellt och internationellt. Johan har utbildats vid Konstfack, Högskolan för design och konsthantverk, Konsthögskolan i Bergen, Kungliga Konsthögskolan och Stockholms konstnärliga högskola.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor