Tillbaka till Bild- och formkonst

Måla Experimentellt

INNEHÅLL
Måleri för experimentellt bildskapande
Kursens fokus ligger vid att se på måleri som handling och aktivitet där det viktiga inte är hur ett färdigt motiv ser ut, utan vad du upplever när du målar eller ser en bild. Alla målar på sitt sätt och målet med kursen är att väcka både intresse och lust att uttrycka sig visuellt genom måleri. I samtal kring måleri läggs i den här kursen inte någon värdering i vad som är bra eller dåligt, utan samtalen kretsar kring vad du konkret ser och uppfattar. Under kursen ges du en vidare inblick i det abstrakta måleriet genom att se exempel på abstrakta konstnärer. Vidare inspireras du av olika uttryckssätt så som exempelvis abstraherande avbildande, geometriskt måleri, måleri som filosofi eller måleri som performativ handling. Under kursens gång ges du möjlighet att måla på flera olika sätt genom praktiska övningar. Du arbetar med övningar som lägger fokus vid form, ljus och mörker, volym, komposition, färg- och formlära. Du ges en möjlighet att utveckla en teknik som du föredrar och samtidigt kan du inspireras av andras målande. Du lär dig även tolka och prata om dina egna och andras målningar.

MÅL
Efter kursen kommer du kunna genomföra måleriprojekt genom flera olika tekniker. Du kommer ha en översiktlig kunskap kring olika typer av material, tekniker och uttryckssätt för måleri. Du kommer kunna diskutera kring egna och andras målningar.

Arbetsformer
- Föreläsningar
- Arbetsuppgifter som utförs självständigt
- Individuell handledning
- Diskussion kring eget och andras måleri

FÖREKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Kursen riktar sig till nybörjare. Även erfarna målare är välkomna att deltaga.

KURSMATERIAL
I kursen arbetar vi med akryl och/eller akvarell. Förslag på material att ta med dig får du i din kallelse till kursen. Kostnaden för kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.

KURSLEDARE
Johan Lundin arbetar som konstnär och har haft flera utställningar både nationellt och internationellt. Johan har utbildats vid Konstfack, Högskolan för design och konsthantverk, Konsthögskolan i Bergen, Kungliga Konsthögskolan och Stockholms konstnärliga högskola.

BRA ATT VETA
Ta med material som ni redan har och/eller skaffa en bas som passar till den teknik som ni vill använda. På första träffen går ni igenom material som kan behövas. Så ni inte köper något i onödan.

Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare