Albanska för nybörjare, liten grupp

Albanien, "Örnarnas land", är ett relativt outforskat hörn av Europa med många kulturskatter och en fascinerande historia. Sedan 90-talet, vid fall av diktaturen, har Albanien kommit att öppnas mot omvärlden och numera har även turismen hittat dit. Det albanska språket utgör en egen språkfamilj av de indoeuropeiska språken och är inte nära besläktat med något nu levande språk. Den albanska kulturen är rik på gammal mytologi och legender. Passa på att lära dig det albanska språket! Miresevini!

Innehåll
I den här kursen du lär dig presentera dig och din familj, hälsa och tala om vad heter du och varifrån du kommer. Vi ska arbeta med ålder, familj, färger, beskriva utseende och tala om vad man tycker kring olika saker. Tala om måltider, albansk vett och etikett. Efter denna kurs du kommer på ett lätt sätt att kunna klara dig i enkla vardagssituationer.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 10 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare...!
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. De flesta har pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning.
Medborgarskolan erbjuder varje termin många givande utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Kursmaterial
Ledarens eget material.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Bra att veta
Liten grupp = 4-8 deltagare.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.






Anmälan

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Study Swedish in an 2 weeks intensive course for beginners.

Swedish for beginners

Ett nytt språk öppnar bokstavligen nya världar – inte bara när du är på plats i landet utan också när du surfar på internet. Tänk att kunna läsa om världsnyheter i Le Parisien eller vad italienska Vogue skriver om mode. Vi erbjuder kurser i 28 språk i olika nivåer – Gör slag i saken och anmäl dig till en språkkurs idag

Här hittar du alla våra språkkurser!

Lär dig ett nytt språk!

Språkkurser!