Tillbaka till Bild- och formkonst

Akvarellmålning

Grundkurs i akvarell 55+

Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo på dagtid. Intellektuell stimulans och samvaro med likasinnade och jämnåriga skänker glädje och en ung inställning till tillvaron.

Kursen är för dig som oavsett kunskapsnivå, ska få ut så mycket lärdom som möjligt. Du ska känna dig inspirerad och motiverad att gå vidare med akvarellmåleri. Du målar egna motiv och kan få individuell handledning om du "fastnar".
Vi skapar vår kurs enligt deltagarnas önskemål. Att måla tillsammans ger både glädje och inspiration.

INNEHÅLL
Du lär dig upplägg av en bild: färglära, stilleben och spontant akvarellmåleri.

UPPLÄGG
Vi lägger stor vikt vid individuell handledning. Du lär dig grunden för akvarellmåleri och får inspiration till att utforska olika uttryckssätt.

FÖRKUNSKAPER
Kursen passar för dig som vill lära dig grunderna eller vill vidareutveckla ditt skapande med hjälp av akvarell.

KURSMATERIAL
Akvarellblock 4 mg-papper, skissblock, syntetiska penslar, akvarellskrin med färger, blyerts 2B hårdhetsgrad, hushållspapper, burkar till vatten. Färger vi rekommenderar är Winsor & Newton för artistkvalité.
Tag gärna med det material som du har hemma innan du köper nytt - hör med ledaren vad som behövs införskaffas första gången. Ta alltid med skissblock och blyertspennor.

KURSLEDARE
Hans TB Hansson, målare och tecknare
www.hanstbhansson.se

BRA ATT VETA
Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Lokalen som används är en flexibel lokal som även används till andar typer av kurser. Du som deltagare måste därför vara beredd på att bära ditt material fram och tillbaka till salen.
Invänta alltid din kallelse till kursen! Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan