Tillbaka till Data

Skapa din hemsida - Nyhet!

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Hur gör man en hemsida, hur laddar man upp den på internet och hur designar man den? I den här kursen kommer vi att lära dig hur man skapar och publicerar en fungerande hemsida.

Innehåll
Ett av de stora momenten i kursen är hur man planerar, skapar och uppdaterar en webbplats. Vi tittar även på webbgrafiken, hur man bygger det grafiska gränssnittet, webbikoner, optimerar bilder. Under kursen går vi genom struktur, modern webbgrafik, grundläggande HTML och CSS, CMS system, webbläsare, webbhotell, FTP, och sökmotorer.
Under kursen går vi igenom följande ämnen:
-Typografi för webb
-Färg för webb
-Bild för webb
-Layout för webb
-Kommunikation
-HTML och CSS
-Navigation
-Grafikprogram för webb
-Webbeditorer


Upplägg
Kursen går en kväll i veckan i 4 veckor, samma dag och tid varje gång 3x45 studietimmar per kurstillfälle.


Förkunskaper
Datorvana.

Kursledare
Rickard Zaring arbetar med grafisk design, marknadsföring, kommunikation och webbutveckling. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Tag med din egen dator/laptop. Om du inte har en egen kan du låna av Medborgarskolan. Meddela detta vid anmälan.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Kaffe och the är gratis.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor