Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsplanering: Designa din trädgård

Drömmer du om en fin trädgård? Vi designar din egen trädgård och jobbar med valet av växter som passar. Vi skapar rum med växter och efter kursen går du hem med en fullständig ritning av hur din trädgård kan se ut.

Mål
Vi skapar en ritning över din trädgård med nya planlösningar, som gör tomten mer funktionsduglig och jobbar tillsammans med våra trädgårdar. Vi gör detaljerade ritningar med växtval och markanläggningar. Tillsammans stöttar vi varandra och ger nya förslag. Kursledaren hjälper dig att göra val för växter som passar din trädgård samt jord. Ritningen kan användas som underlag för att antingen arbeta fram på egen hand eller som utgångspunkt för att anlita ett trädgårdsföretag. Du får även fullständiga kunskaper i att vårda & ta hand om din trädgård.

Upplägg
Vi träffas 10 tillfällen, 3 x 45 minuter. Samma veckotid & dag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! En kurs för dig som kanske precis blivit med trädgård eller som är trädgårdsintresserad.

Kursledare
Marita Asklöv är utbildad Trädgårdsmästare och driver Asklövs Trädgårdsdesign. Hon har lång erfarenhet och goda kunskaper att leda trädgårdskurser. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Kursen är endast teoretisk. Vi jobbar varje kurstillfälle med vår planering på papper.
För frågor om kursen kan du kontakta kursledaren direkt, Marita Asklöv 019-28 05 14

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor