Tillbaka till Franska

Franska C1+

  • Lär dig användbara fraser på franska
  • Få inblick i den franska kulturen
  • Franska är officiellt språk i tjugonio länder

Du som är intresserad av Frankrike och allt franskt som mat, vin, caféliv. mode. filosofi, film, musik gör klokt i att lära dig lite franska. Fransmännen är mycket stolta över sitt vackra språk. En resa till eller genom Frankrike kan vara en närmast poetisk upplevelse - om man bara kan lite av språkets grunder. C'est ci bon!

INNEHÅLL OCH MÅL
I denna kurs arbetar vi med konversation, litteratur och diskussion Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i kursen.

UPPLÄGG
Vi träffas en gång i veckan, på torsdagar, under 10 veckor. Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Skulle någon sammankomst, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Detta är en fortsättningskurs. Du bör ha läst franska 10-11 terminer.
Tänk på att du kan ligga på olika nivåer i muntlig och skriftlig förmåga, läs- och hörförståelse. Läs mer om Europarådets nivåskala här http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/. Är du osäker på din nivå? Kontakta oss så hjälper vi dig.

KURSLEDARE
Jon Hvidsten är uppvuxen i Frankrike och flyttade till Sverige som 14-åring. Efter gymnasiet återvände han till Frankrike för att läsa filosofi, sedan följde studier i franska och historia vid universitetet i Lund. Jon är utbildad lärare och översättare och undervisar på gymnasieskolor i Lund samt på Medborgarskolan sedan 2004.

Det är något speciellt med våra kursledare…! Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. De flesta har pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning. Vi utbildar kontinuerligt våra ledares pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

FORTSÄTTNINGSMÖJLIGHETER
Kursen kan förlängas om det finns tillräckligt många deltagare intresserade. Du får mer info från din ledare om förlängning.

Visste du att du som kund hos oss får rabatt på Bokus? Ta chansen och få rabatt på bl.a din kurslitteratur. Ange ditt kursnummer som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
Mer information hittar du på www.medborgarskolan.se/bokusrabatt.

BRA ATT VETA
1 studietimme = 45 min.
Du även hoppa in i denna kurs efter startdatum passerat och då betala för de gånger du går, förutsatt att du har rätt förkunskaper

Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!
Kursavgiften går att dela upp utan extra kostnad!

Anmälan

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.