Tillbaka till Yoga

Yoga-MediYoga för gravida- Nyhet!

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

MediYoga (medicinsk yoga) för gravida är ett fantastiskt redskap för att hjälpa dig inför den kommande förlossningen.
Du stärker din kropp på flera plan och du lär dig inte bara att slappna av utan också att fokusera. Din kroppsmedvetenhet och din intuitiva förmåga stärks också och du får total kontroll över din andning, vilket kommer vara till stor hjälp vid det kommande förlossningsarbetet. Ju tidigare du börjar träna gravidyoga desto bättre blir resultatet. Du kan träna ända fram till förlossningen. Flera internationella studier visar att kvinnor som tränar yoga för gravida får mycket mindre ont och yogan hjälper också till att förbättra sömnen och minska stress och oro. Blivande mammor som tränade regelbundet hade också bättre blodtrycksnivå än de som inte gjorde det. Gravidyoga kan göra dig starkare, både fysiskt och mentalt och hjälpa dig att bättre klara påfrestningar och stress – inte bara inför förlossningen utan även inför föräldraskapet och överhuvudtaget i ditt dagliga liv.


Innehåll
MediYoga (medicinsk yoga) för gravida kombinerar enkla, fysiska yogarörelser och andningsträning med djupavslappning och meditation. MediYogan för gravida är mjuk, inkännande och samtidigt mycket kraftfull. Övningarna utförs långsamt och kontrollerat och alltid med utgångspunkt från din förmåga och kapacitet. MediYoga för gravida fungerar även mycket bra att göra sittandes på stol, t ex vid foglossning eller om stol känns mer avslappnat.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan samma dag och tid. Varje kurstillfälle omfattar 90 minuter.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs. För att delta ska du vara gravid efter vecka 20, utan medicinska komplikationer. Det går bra att delta på gravidyogan ända fram till förlossningen

Kursledare
Kristina Widerborn.
Kristina Widerborn är utbildad sjukgymnast/fysioterapeut och har över 10 års erfarenhet av att leda gruppträning professionellt. Hon är utbildad MediYogainstruktör på MediYogainstitutet i Stockholm med påbyggnad i MediYoga för gravida. Med passion för hälsa och ett holistiskt synsätt läser hon nu sista terminen av 3 till att bli MediYoga terapeut.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart.

Bra att veta
Kursen hålls i vår dansstudio på Ekeby Bruk, ingång A1.
Yogamattor finns på plats, tänk på att ha bekväma kläder på dig.
Vi accepterar friskvårdskuponger.Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan