Tillbaka till Teckning

Teckning för seniorer nybörjare

Vill du lära dig att teckna, så är detta kursen för dig.

Innehåll
Kursen erbjuder en handfast praktisk undervisning och handledning i tecknandets konst, och kursens innehåll innefattar såväl grunderna inom teckningskonst som teckning på en mer avancerad nivå. Exempel på ämnen som kommer att behandlas är: perspektivteckning, figurteckning, anatomi, porträtteckning, naturteckning, serieteckning, illustrering m.m. Ämnesvalen kan i viss mån anpassas efter kursdeltagarnas önskemål.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Kursen passar såväl för nybörjaren som den avancerade tecknaren, då upplägget kan anpassas till kursdeltagarens egen nivå.


KURSLEDARE
Ulf Billqvist arbetar som serietecknare och illustratör och sysslar även med seriöst måleri. Han är en erfaren kursledare inom teckning och måleri. Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling



Tisdagen den 23 augusti klockan 10.00-12.00
Medborgarskolans lokaler på Västergatan 17
Vi berättar om alla höstens seniorkurser, och bjuder på fika.

Anmäl dig på 075-2416850

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor