Tillbaka till Naturvård och djurskydd

Jägarexamen-Västerås

Jägarexamenskursen ger dig de kunskaper du behöver för att avlägga Jägarexamen och därmed bli en ansvarsfull jägare. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningarna och gör också jakten mer spännande. Ta därför jägarexamen och upptäck samtidigt mer om naturen! Du lär dig allt du behöver veta om jakt, vapenlagar och ekologi. Denna kurs är förlagd i Västerås

Innehåll
Kursen ger dig...
- den teoretiska kompetens och praktiska träning du behöver för att förbereda dig inför proven i jägarexamen.
- kunskaper om viltet, jakten och vapnet.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan under tio veckor. Kursen gör uppehåll under sportlov och påsklov. Det teoretiska provet genomförs i Medborgarskolans lokaler i Västerås och den praktiska delen genomförs på Stockkumla jaktskyttebana i Västerås. Den praktiska delen sker utöver de 10 teoritillfällena. Vi bokar in en gemensam tid åt er för teoriprov så snart som möjligt efter sista sammankomsten. Vi bokar också in en preliminär tid för grundprov i skytte med reservation för att det kan bli tjäle i marken. Då måste den praktiska delen genomföras våren 2018. Älgbanan/Högvilt erbjuds oavsett på skyttebanans öppna tider under våren 2018. Övning/träningsskytte under två tillfällen ca 600 kr (med reservation för ev. prisjusteringar). Kostnad för ammunition och lerduvor vid övningsskyttet tillkommer. Vapen (för övning och prov) finns att låna på skjutbanan. Praktikdelen innehåller säker vapenhantering, avståndsbedömning, hagel och kulskytte.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs men inför kursstart är det bra om du har införskaffat boken och orienterat dig ordentligt i den.

Kursledare
Ulf Södergrann har flerårig erfarenhet och goda kunskaper av jakt och har hållit i flera kurser de senaste åren. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet vi använder är Jägareförbundets "Jägarskoleboxen". Den kostar 745 kr + 99 kr i frakt (med reservation för ev. prisjusteringar), beställ den på www.jagareforbundet.se. Inför kursstart ska du som deltagare ha arbetat med sid 9-41 inklusive arbetsuppgifterna nr. 1-31 i kursboken.

Examination
Ta med id-kort till teoriprovet samt foto (typ passfoto).
Teoriprov 250 kr.
Praktiskt hagelgevärsprov 400 kr (Omprov 100 kr per del)
Praktiskt grundprov kulgevär 200 kr (Omprov 100 kr)
(med reservation för ev. prisjusteringar)
Kostnader för lerduvor och ammunition tillkommer och betalas betalas helst med swish till provledare på plats.

Provet för högvilt sker sedan på banans öppna tider i april - maj. Högviltsprovet kostar 200 kronor + ammunition. Du ska då klara minst 3 av 9 godkända serier.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
När du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Kursen ges i Västerås

Anmälan

Utvecklas som människa och gör en värdefull insats!

Bli medspråkare!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!