Tillbaka till Redovisning och beskattning

Löneassistent Diplomutbildning fortsättning

En fortsättningsutbildning

Vi använder Visma Lön 600

Fyra träffar

Lär dig att självständigt sköta löneadministrationen i ett mindre eller medelstort företag eller ingå i en grupp löneassistenter på ett större företag. Du får kunskaper i de löneadministrativa grunderna samt de aktuella lagar och regler som styr arbetslivet. Vi arbetar med löneprogrammet Visma Lön 600.

Innehåll

Efter avslutad diplomutbildning till löneassistent kan du arbeta med och ha kunskap om bruttolöneberäkning, frånvarohantering och förmåner, semesterlön, arbetsgivardeklaration, kontrolluppgifter och övriga årsskiftesrutiner.

Detta ingår i utbildningen:

  • Bruttolöneberäkning
  • Frånvarohantering och förmåner
  • Semesterledighet och semesterlön
  • Arbetsgivardeklaration
  • Skattekonto
  • Kontrolluppgifter och övriga årsskiftesrutiner
  • Praktisk tillämpning av Visma Lön

För att erhålla ett diplom krävs minst 80 procents närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.


Upplägg

Kursen innefattar 16 studietimmar á 45 minuter (12 timmar) fördelat på fyra sammankomster. Vi träffas måndagar och onsdagar klockan 17:15-20:30 under två veckor. Varje träffa består av två 1,5 timmars pass med en paus på 15 minuter.

Förkunskaper

Diplomutbildningen ekonomi- och redovisningsassistent

Kursmaterial

Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Införskaffa kursmaterial till första kurstillfället, men vänta in din kallelse.

  • Löneadministration Fakta & övningar av Ulla Lindblad ISBN 9789147108244

Tag med din egen pc. Om du inte har en egen kan du låna av Medborgarskolan. Meddela detta vid anmälan. Medborgarskolan tillhandahåller Visma Lön 600.


Finansieringsmöjlighet

I samarbete med Humana Finans kan vi erbjuda räntefri avbetalning på 6 respektive 12 månader. Kontakta oss för mer information.

Kursledare

Kristina Johansson har arbetat som både ekonomi- och personalansvarig och ekonomichef i mer än tjugo år, främst inom hotell och restaurang. Hon har även varit med vid starten av TV4 och arbetat som avdelningschef på både Luleås och Malmös flygplats under många år. Kristina är även utbildad revenue manager.Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Anmälan