Tillbaka till Redovisning och beskattning

Diplomutbildning - Ekonomiassistent

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Som ekonomiassistent är du efterfrågad på arbetsmarknaden och fungerar som företagets administratör. Du är en viktig del i ekonomiarbetet och sköter företagets löpande bokföring och administration. Kompetensutveckla dig själv!

Innehåll
Kursen innehåller grunderna inom ekonomi och rör de moment som är en del av en ekonomiassistents dagliga arbete. På varje sammankomst fördjupar sig gruppen i olika delar av ekonomiassistentens arbetsuppgifter. Kursledaren håller teoretiska pass som varvas med praktiska övningar. Du kommer att lära dig:

Inledning
- företagsekonomi grunder
- lagar-regler
- begrepp
-principer

2. Redovisnings grunder
-teoretiska utgångspunkter
-Kontoplan
- löpande bokföring
- bokföra fakturor + (lite juridik)
- MOMS
-Varutransaktioner
- Några andra affärshändelser – LÖN (+lite juridik)
- Skattekonto
- Resultat och Balansrapport

3. Årsredovisning/ Årsbokslut
-Teori
-Avstämningar
-Periodisering

4. Budgetering
- syfte, processen
- Likviditets och Resultatbudget
-Introduktion i administrationsprogrammet Visma och databokföring med Visma Administration .

Vi lär oss bokföring från början för att skapa en förståelse för hela processen. I slutet av utbildningen genomförs en examination i form av ett skriftligt prov. För att erhålla ett diplom krävs minst 75% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Upplägg
Kursen innefattar 64 studietimmar fördelat på 16 sammankomster. Vi träffas två gånger i veckan 17:00-20:30 under åtta veckor i följd. Varje sammankomst omfattar 4x45 minuter och 30 minuters paus. Med uppehåll över påsk, vecka 14.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter då utbildningen är anpassad för dig som är nybörjare och inte tidigare har arbetat med ekonomi.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.
Anette Broberg och Björn Lunden : Bokföring ISBN: 978-91-7695-051-7
Tag med din egen dator/laptop. Om du inte har en egen kan du låna av Medborgarskolan. Meddela detta vid anmälan. Medborgarskolan tillhandahåller Visma om detta behövs under utbildningens gång.


Kursledare
Katalin Danko jobbar som redovisningsekonom i Nyköping. Hon brinner för sitt jobb men också att få dela med sig av sin erfarenhet och kunskap. Katalin har arbetat med ekonomi på tre internationella företag, nämligen Deutsche Telecom, Invitel Internationell Telekommunikationsaktiebolaget och SSAB EMEA AB.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vi erbjuder kostnadsfri delbetalning i upp till tre månader. Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller om fakturan ska skickas till din arbetsgivare.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare