Tillbaka till Nordiska språk

Norska för dig som ska arbeta i Norge - nivå A2 - liten grupp

Norge är bergigt med blomstrande dalar. Det består av stora bergsplatåer och en kustlinje som bryts av djupa fjordar med otaliga utspridda öar.
Norska är ett västnordiskt språk som talas av ungefär 5 miljoner människor, främst i Norge, där det är officiellt språk. Det har två skriftvarianter, bokmål och nynorsk.
Talad norska och talad svenska är tämligen lättbegripliga sinsemellan på ett sådant sätt att svenska och norska bildar ett dialektkontinuum, detta gäller också norska och danska, men i lite mindre grad. I gengäld är skriven norska (bokmål/riksmål) och danska mycket lika varandra. Velkommen!

Innehåll
I kursen får du grundkunskaperna i norska för att klara av vardagssituationer och att kunna söka arbete i Norge. Vi går igenom grammatiken och utökar ordförrådet. Du får även en inblick i seder och bruk. Tips på olika jobbsajter och vad du ska tänka på när du söker arbete i Norge.

Undervisningen är levande och vi använder oss inte bara av kursboken utan även av tidningsartiklar, film eller musik. Vi lär oss så kallade "False Friends" - ord som är lika svenskan men som betyder något helt annat på norska, samt att vi går igenom alla uttryck och ord som inte alls är lika och som annars gör att svenskarna och norrmännen inte förstår varandra i alla sammanhang.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas under 8 veckor.

Förkunskaper
Du förstår fraser och vanliga ord som kan gälla dina personliga förhållanden, t.ex. information om dig själv och din familj, vardagliga sysselsättningar samt anställning. Du kan uppfatta innehållet i korta, tydliga meddelanden. Hitta information som du behöver, t.ex annonser, matsedlar, tidtabeller samt personliga brev.

Kursledare
Roar Sörli är född och uppvuxen i Tromsö i norra Norge. Roar har jobbat som språklärare både i Norge och i Sverige. Som norrman i Sverige har han erfarenhet av de fallgropar som finns när det kommer till att använda närbesläktat språk som Norska och Svenska.

Det är något speciellt med våra kursledare...!
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk.
Medborgarskolan erbjuder varje termin många bra utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Kursmaterial
Vilket material som du kommer att använda i kursen, står i din kallelse.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Liten grupp = 4-8 deltagare.
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information på 010-157 63 61.

Anmälan

Study Swedish in an 2 weeks intensive course for beginners.

Swedish for beginners

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

Missa inte att vi erbjuder online-kurser i bland annat spanska, italienska och japanska.

Läs mer om våra online-kurser!

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning