Tillbaka till Trädgård

Svampar, nybörjare

Svampkurs för dig som är novis i skogen, här får du lära dig mer om vilka svampar som går att äta vilka som är giftiga.

INNEHÅLL
En del vågar plocka kantareller och en del vågar sig på soppar men dom andra då som står och lockar, är den giftig eller kan man äta den? Vår ledare Lilian Svensk benar ut de vanligaste svamparna i skogen. Kursen innehåller både teori och praktiska övningar i svampskogen.

UPPLÄGG
Samling på Medborgarskolan, Haga Östergata 12 kl. 10.00-11.00 för teorigenomgång sedan tar vi oss gemensamt ut till Skatås motionsanläggning, Skatåsvägen 25 har du bil så är det bra om vi kan samåka dit. Annars går det spårvagnar linje 3 och 5 till hållplatsen Welandergatan sedan är det ca 10 minuter gångväg upp till Skatås motionsanläggning,. Vi samlas där ca 12.00 för att gå 8:ans motionsspår. Här får vi tips på var vi finner svampar och plockar om vi finner några. Vi håller på till 15.00.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs.

KURSLEDARE
Lilian Svensk är en växt- och naturintresserad kvinna som tar vara på det mesta i skog och mark. Svamp, vilda växter och odling är hennes främsta intressen.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kursledarens eget material, under kursen kommer rekommendationer på lämplig referenslitteratur att lämnas.

BRA ATT VETA
Ta med fika och matsäck och ha oöm kläder efter väder och bra skor/stövlar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan