Tillbaka till För kropp och själ

Yoga prova på

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursen bygger på traditionell Hathayoga, för ökad styrka, smidighet & balans. Må bättre, stärk inre & yttre muskler, skapa balans i kroppens "energisystem" för att uppnå fysisk och psykisk hälsa och utveckling. Metoderna som används är reningsprocesser, kroppsställningar, andningskontroll, koncentrationsövningar och meditation.
Hathayoga vänder sig till dig som behöver mjuka upp leder, ligament och bindväv för att behålla en rörlig och ungdomlig kropp samt undvika rygg- och ledbesvär. Hathayoga med fokus på leder, ligament och bindväv är en idealisk yogaform även för dig som sportar eller vill motverka ålderns härjningar med en kropp som blir allt stelare och orörligare. Även för dig som vill förebygga/motverka ryggproblem.

Du utför övningarna på golvet på yogamatta som finns i lokalen. Övningarna går att anpassa efter var individs förutsättningar. Upplägget i kursform möjliggör för ledare och utövare att tillsammans hitta lämpliga alternativ vid behov. Ett regelbundet utövande av yoga bidrar till bättre kroppsmedvetenhet, möjlighet till självmedvetenhet och förmåga att hantera och förebygga stress och spänningstillstånd. Många upplever en inre ro och välbefinnande redan efter några gångers praktiserande.

UPPLÄGG
Kursen innehåller 5 träffar där varje lektion innehåller fysiska övningar och avslappning.

FÖRKUNSKAPER
Du behöver inga förkunskaper utan övningarna anpassas efter din kropps begränsningar och
möjligheter.

KURSLEDARE
Laila Eliasson, utbildad Yogainstruktör.

BRA ATT VETA
Du behöver inte någon speciell utrustning för att praktisera yoga utan klä dig i mjuka och bekväma kläder så att du har full rörelsefrihet. Men du får gärna ta med dig vattenflaska och filt för avslappning.

Alla startdatum är preliminära. Om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten
bli framflyttad. Medborgarskolan förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid färre
deltagare än 6.
Vi skickar kallelse/faktura inför kursstart.

Anmälan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan