Tillbaka till Måleri

Oljemålning

 • Öva upp ditt färgsinne
 • Använd din kreativitet
 • Bli inspirerad

Lär dig mera om oljemåleri! I denna kurs får du lära dig det du behöver för att skapa dina egna oljemålningar från början till slut. En god vägledning med tips och råd gör att du hittar rätt från början och kan koncentrera dig på det väsentliga, ditt eget skapande, i en kreativ samvaro med andra kursdeltagare.

Innehåll
Vi går igenom hur man på olika sätt kan påbörja en målning och hur man utvecklar målningen tills den är klar. Vi går igenom de viktigaste koncepten inom måleri. Vi varvar teori med praktik.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Penseltvätt 'Färgrikets Skonsam Förtunning 222’ (250 ml) eller det miljövänliga alternativet ‘Rapsodi Bionafta’, rå linolja (250 ml), vitgrundad målarduk eller pannå, flata penslar i svinborst för oljemålning (nr 4, 7 och 10), palettkniv, flat palett för oljemålning av trä eller plast, palettkopp, maskeringstejp, hushållspapper eller trasa. Oljefärgerna klarröd, klargul, ultramarinblå, ljusockra, elfenbenssvart (ivory black) samt titanvitt. Det arbetsmaterial du behöver finns till exempel att köpa på nätet.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Strängnäs, Finningevägen 52 (Glashuset), STRÄNGNÄS (Karta)
 • Ledare:
 • Start: den 6 november 2017
 • Dag och tid: Måndag 17:00-19:15
 • Kurstimmar: 15
 • Tillfällen: 5
 • Kursnummer: 38259
 • Pris: 1395 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Strängnäs STRÄNGNÄS

Finningevägen 52 (Glashuset), 64542 STRÄNGNÄS
Telefon: 010-1575200

Medborgarskolan Strängnäs
Trädgårdsgatan 29
645 31 STRÄNGNÄS

010-1575200
strangnas@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Strängnäs

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare