Tillbaka till Måleri

Måla i olja - våren 2018

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Kursen är planerad till hösten 2017. Anmäl ditt intresse så hör vi av oss när startdatum är klart.

Upplev glädjen av att skapa en egen tavla och lär dig de grundläggande kunskaperna om oljemåleriet. Kursen vänder sig till både nybörjare och fortsättare och alla handleds individuellt. Kom med och upptäck konstnären inom dig!

Innehåll
Du får lära dig enkla sätt att måla med oljefärg. Vi går igenom grundläggande tekniker och materiallära samt bildkomposition. Du målar efter dina egna idéer, en favoritbild, stilleben, porträtt eller liknande. Du kommer att få individuell handledning i ditt målande. Kursledaren är där för att hjälpa och inspirera!

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 9 veckor.
Vid första kurstillfället får du information om kursens upplägg och det material som du behöver för att komma igång att måla med olja. Vi går också igenom lite grundläggande teori.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Har du erfarenhet av måleri eller teckning bygger vi vidare på det. Har du aldrig tecknat eller målat förut kan du definitivt experimentera med abstrakta former eller färgkompositioner vilket i sin tur leder till figurativt måleri, om det är vad du önskar!

Kursledare
Saad Hilow, konstnär. Född och uppvuxen i Bagdad, Irak. Har, förutom en grundlig och gedigen konstutbildning i sitt hemland, gått tre år på Konstskolan i Gävle och blev år 2014 vald till Årets Tallbostipendiat. Du kan se några av Saads verk på https://www.facebook.com/pages/Saad-Hilows-Art/146548982209780?fref=photo&sk=photos

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Ta med oljefärger (du kan med fördel använda vattenbaserad oljefärg), penslar i olika storlekar och duk i valfritt format. Stafflier finns att låna på plats liksom material för rengöring av penslar. Tänk på att använda oömma kläder eller ta med ett förkläde.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo14.
Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfället.
Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska

Tips på vidareutveckling
Om du vill testa något utöver oljemålning så har Medborgarskolan också kurser i Akrylmålning, Akvarellmålning och Teckning.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer