Tillbaka till Trafikkunskap

NYHET! Förarbevis - snöskoter


Nyhet! Nu erbjuder vi Förarbevis - Snöskoter i Nordmaling. Det firar vi med ett erbjudande till dig som bokar kursen senast den 29 Oktober. SPECIALERBJUDANDE 1945 kr inkl examinationsavgift 350 kr. Ordinarie pris 2345 kr.

Innehåll

Du får kunskap om snöskoterns användning i trafik och natur, råd om teknik, skötsel och säkerhet. Du får också lära dig om terrängkörningslagen. Kursens upplägg följer Transportstyrelsens föreskrifter för förarbevis för snöskoter som trädde i kraft 1 oktober 2009.

Upplägg

Kursen består av 3 träffar teori (totalt 7,5 timmar) och ett praktikpass (3,75 timmar). Vid första träffen bestmmer vi tillsammans tid för kommande två träffar. Under praktikpasset lär vi oss snöskoterns funktion och uppbyggnad, surra fast skoter på släp, mm. samt övningskör med snöskoter på en övningsslinga. Efter avslutad kurs har du möjlighet att skriva provet för förarbevis för snöskoter. Bokning av provskrivning sker under kursens gång. Observera att du måste ha fyllt 16 år för att få skriva provet. Det är viktigt att du tar med giltig legitimation till första teoritillfället och till provtillfället.

Förkunskaper

OBSERVERA! Du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i övningskörningen. I övrigt krävs inga förkunskaper.

Kursledare

Jan-Egil Hemfjäll har mångårig erfarenhet av att utbilda i snöskoter och är godkänd ledare av Transportstyrelsen. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har även ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla kursledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk och metodisk utveckling.

Kursmaterial

Snofeds ”Snöskoterhandbok” ingår i kursavgiften.
Du som önskar ljudbok under kurstiden, för att underlätta inlärning, vänligen meddela detta vid anmälan.
Vid webbanmälan, anmäler du särskilda behov i kommentarsrutan.

Bra att veta

All körning som innebär att det motordrivna fordonet kommer i kontakt med marken betraktas som barmarkskörning. När snödjupet är så litet eller snön så lös att fordonet kommer i kontakt med marken, räknas körningen därmed som barmarkskörning. Körning på barmark är förbjuden enligt terrängkörningslagen.

Praktikpasset genomförs när det finns tillräckligt med snö för att vi skall kunna genomföra de obligatoriska övningar som ingår enligt krav från Transportstyrelsen.
Klädsel för ändamål, klä dig varmt. Ta med hjälm.

Vid godkänt prov tillkommer en kostnad på 150 kr till Transportstyrelsen för tillverkning av förarbeviset.
350 kr för examination finns med på fakturan/kallelsen som övrig avgift i kursavgiften. Omprov kostar 350:-/provtillfälle och faktureras.
Medborgarskolan förbehåller sig rätten att flytta fram kursstart vid för få deltagare. Invänta alltid information / kallelse.
Kom ihåg att läsa avbokningsvillkoren om du avbokar din plats.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Nordmaling, Kungsvägen 37, NORDMALING (Karta)
  • Ledare: Jan-Egil Hemfjäll
  • Start: den 27 november 2017
  • Dag och tid: Måndag 18:00-20:30
  • Kurstimmar: 9
  • Tillfällen: 3
  • Kursnummer: 86660
  • Deltagaravgift: 1595 kr
  • Övrigt: 350 kr
  • Summa: 1945 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Nordmaling NORDMALING

Kungsvägen 37, 91432 NORDMALING
Telefon: 090-77 96 11

Medborgarskolan Umeå
Östra Rådhusgatan 2
90326 UMEÅ

090-77 96 11
umea@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Nordmaling

Guidade turer och mycket andra aktiviteter på Olofsfors bruk i sommar!

Läs mer här!

Valideringen synliggör erfarenheter, kunskaper och kompentenser från utbildning, arbetsliv, hemmet eller föreningslivet.

Läs mer här!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare