Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Måleri

Teckning & Måleri - för alla

  • Öva upp ditt färgsinne
  • Använd din kreativitet
  • Bli inspirerad

Teckning & Måleri - prova att kombinera teckning med en eller flera tekniker så som akryl- och oljemålning. Porträtt, landskap eller varför inte ett stilleben. De som gått tidigare termin har chansen att skapa en egen serie av målningar/illustrationer

Innehåll
Vi går igenom färglära. Grundfärger och komplementfärger, ”varma” och ”kalla” färger. Här tipsar vi hur man blandar färger. Deltagarna visas och uppmuntras att prova olika penslar, verktyg och tekniker. Vi testar även olika sorters färg, ex. akvarell, akryl...

Upplägg
Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 5 veckor.

Kursen kan utvecklas lite olika beroende på deltagarnas behov och intresse. Därför går vi vid första kurstillfället igenom vilka förväntningar och önskemål som finns i gruppen och gör upp en grovplanering som kan justeras vid behov. Kursledaren ger förslag på olika uppgifter och du som deltagare uppmuntras också att komma med egna förslag och önskemål på vad du vill gå igenom. Du ges stor frihet i ditt skapande och uppmuntras att experimentera för att hitta/utveckla ett eget uttryck och stil.

Kursmaterial
Kursmaterial köps in av deltagarna själva. Lista med förslag på materialinköp ges vid första kurstillfället. Har du redan egna pennor, färger, verktyg och målningsunderlag - ta gärna med dem redan vid kursstart.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursledare
Robert är uppvuxen i Sundsvall och han har en en tvåårig utbildning på Sundsvalls Konstskola på sin meritlista.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs!

Anmälan

Du har väl inte missat Medborgarskolans galleri?
Galleri Granen är en mötesplats för samtidskonsten i Sundsvall och drivs sedan starten 2009 av Medborgarskolan.

Följ Granen

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook