Tillbaka till Matlagningskurser

Vinkunskap, grundkurs november tisdagar

Välkommen till en vinprovarkurs där du i lättsamma former får med dig mycket teori runt vinets grunder, om de vanligaste druvsorterna, de stora vinländerna och lättare provningsmetodik.
Varje tillfälle inleds med en teoretisk genomgång och avslutas med provning av 4 viner. Målet med kursen är att du under 3 kurstillfällen ska lära dig om vin och få inspiration om vilket vin som passar till vilken mat när gästerna kommer!

Upplägg
Första gången inleds med presentation och vinets grunder. Vad är vin? Vinets historia, vinproduktion, druvor, vinländer. Provning av 4 viner; 2 vita och 2 röda.
Andra gången - kort repetition. Genomgång av druvsorter och provningsmetodik. Sensorik och de 5 grundsmakerna. Provning av 4 viner; vita eller röda. Deltagarna avgör!
Tredje gången - vi pratar om mat och vin i kombination. Vad ska man tänka på? Vilka kombinationer upplever vi som mindre bra? Hur man tränar upp sitt eget smaksinne - att lära sig känna igen vinstilar och bli en bättre provare. Provning av 4 röda viner.
3 kurstillfällen: 7/11, 14/11 och 21/11.

Förkunskaper
Alla är välkomna.

Kursledare
Per Sifvert är diplomerad sommelier, erfaren vinprovningsledare, vinexpert och utbildare vid Frans Schartaus Handelsinstitut.

Kursmaterial
Kompendium och vin ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Har du gått vår grundkurs och vill lära dig mer eller har en del kunskap om vin sedan tidigare och vill bygga vidare? Då är fortsättningskursen något för dig! Se vårt kursprogram på webben.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Föreläsning med Ulrika Hoffer om hjärnvänlig kost och ett lustfyllt förhållande till mat som håller oss pigga, skärpta, smarta och på bra humör!

Anmäl dig här!

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser