Tillbaka till Trädgård

Pilflätning - kon/spaljéer

Lär dig fläta dina egna växtstöd eller spaljéer i det vackra materialet pil. Kanske behöver dina blommande klängväxter stöd i sommar? Passar bra i trädgården eller på balkongen. Du lär dig denna konst på några timmar.

INNEHÅLL
Vi lär oss olika tekniker inom pilflätning. Dels till runda, tornformade växtstöd som kan stå i krukor eller planteringar eller spaljéer som kan sättas på vägg. Efter genomgången kurs kan du göra detta på egen hand.

UPPLÄGG
Kursen går utomhus på gräs, där vi tillverkar våra kreationer. Kursledaren visar och går igenom de olika alternativen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Christina har haft kurser för Medborgarskolan under många år. Själv har hon haft pil som sysselsättning sedan 1995. Hon har haft många kurser, medverkat i olika reportage och bl a skrivit en egen bok "Fläta i pil och andra naturmaterial" som översatts på flera språk.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kostnad för kursmaterial tillkommer, ca 160 kr som köpes av och betalas till kursledaren. Om du vill finns det tillfälle att köpa Christinas bok för 140 kr.

BRA ATT VETA
Medtag vass sekatör, handskar och ev fikakorg. Kläder efter väder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0522-165 77

Lokalkontor i Region Väst

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor