Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Kockutbildning grund, nyinsatt

Kockyrket är ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter. Efterfrågan på arbetsmarknaden är stor idag. Ett högt tempo förutsätter att du kan arbeta snabbt och effektivt under tidspress. Du är noggrann, samarbetsvillig och har lätt för att jobba tillsammans i arbetslag. Du älskar förstås mat.
Medborgarskolan erbjuder, förutom kockutbildningen, flera olika matutbildningar – lunchkock, kallkökskock, vegankock, raw foodkock, hälsokock, näringslära och konditor.


InnehållDenna stimulerande och spännande grundutbildning ger goda kunskaper och praktisk färdighet i det varma köket. Du får verkligen veta vad en kock gör och hur man jobbar på krogen. Du går härifrån med gedigen matlagningskunskap och utbildningen utgör en riktigt bra bas för fortsatta studier eller arbete inom restaurang – från den lilla kvarterskrogen till storkök eller konferenshotell.
Grupperna håller till i ett restaurangkök med god utrustning och deltagarna har möjlighet att förbereda och laga mat för många. Utbildningen är intensiv men kursplanen omfattar trots det många moment och deltagare får med sig stor kunskap om råvaror, tekniker, livsmedelshygien och hur man planerar olika typer av menyer och om förvaring av livsmedel. Mycket praktisk matlagning varvat med teori. Under terminen byggs olika menyer upp och hela det varma köket utgör ett underlag för kursplanen. Det lagas både kött, fisk, fågel och grönsaker.

• fonder, buljonger och grundsåser.
• soppor, äggrätter och crêpes.
• fågel, kött och fisk.
• grytor och färsrätter.
• varma smårätter,
• säsongsmenyer, tillagningsmetoder och livsmedelshygien
• trender och influenser.


Upplägg12 tillfällen onsdagar och torsdagar med start 11/4 kl 17:30 - ca 22:00. Kursdatum 11-12/4, 18-19/4, 25-26/4, 2-3/5, 16-17/5 och 23-24/5.
Vid varje kurstillfälle lagas det massor av mat. De första tillfällena blir det framförallt mycket hantering och grundmatlagning. Du får mycket kunskap med dig hem och dessutom fyllda matlådor under främst senare delen av kursen.
Vår kockutbildning är förlagd till ett restaurangkök i Nacka; Restaurang Skafferiet i Finntorp. Här finns fri parkering utanför eller mycket goda förbindelser med buss från Slussen till Gamla Värmdövägen. Resan tar ca 15 minuter. Mer info vid anmälan.

Pris 18 995 kr. Råvarukostnad för ca 3 550 kr tillkommer och specificeras på fakturan.
Du får ett förkläde (som du behåller) när du börjar, samt slängar (handdukar) för dig att använda under kursen.
Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.


FörkunskaperDu bör ha erfarenhet av att laga mat, klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Alla typer av kött/fisk lagas. Även om du inte kan äta själv pga allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment. Det är viktigt att du talar och skriver svenska flytande.
Språktest görs. Detta för att undervisningen ska flyta smidigt och att alla moment ska hinnas med och uppfattas av alla. Anmälan görs personligen.


LedareVår kock Jonas Törnkvist har arbetat inom restaurangbranschen i 30 år varav 10 år i Europa. Jonas har bl a utbildat elever vid olika restaurangskolor och har undervisat i vår kockutbildning under flera år.


MaterialDu får en pärm fylld med recept samt råvaror som hanteras.


DiplomEfter avslutad kurs, med minst 80 % närvaro, i godkända moment, får du ett diplom.


Rabatt hos Bokus och AkademibokhandelnUnder den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.

Anmälan

  • Kurslokal: Skafferiet, Ryssviksvägen 2 Finntorp, Nacka (Karta)
  • Ledare: Jonas Törnkvist
  • Start: den 11 april 2018
  • Dag och tid: Onsdag, torsdag 17:30-22:00
  • Kurstimmar: 80
  • Tillfällen: 12
  • Kursnummer: 20295
  • Deltagaravgift: 18995 kr
  • Material: 3550 kr
  • Summa: 22545 kr

Köpvillkor

Skafferiet

Ryssviksvägen 2 Finntorp, Nacka,
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm