Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Kockutbildning påbyggnad måndagar

Kockyrket är ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter. Ett högt tempo förutsätter att du kan arbeta snabbt och effektivt under tidspress. Du är noggrann, samarbetsvillig och du älskar mat.
Kockutbildningen påbyggnad utgör en bra bas för arbete inom restaurang och målet är fördjupad kunskap i både klassisk och nytänkande matlagning. Kursen är komprimerad, arbetstakten är hög och restaurangvokabulären gör att det förutsätter erfarenhet av restaurangarbete eller att du har genomfört en grundkurs hos Medborgarskolan eller annan arrangör. Denna påbyggnadskurs motsvarar ungefär skolverkets MAKU 1206.

Innehåll


Efter en introduktion läggs det stor vikt vid detaljstyckning, att filea olika typer av kött och fisk och övrig råvarukunskap där sedan råvaran används till minsta del för ett produktivt och ekonomiskt arbetssätt. Ekonomi, arbetsplanering, kvalitetsbedömning och hygien är viktiga delar.

Upplägg


6 tillfällen måndagar, start 12/2.
Vid varje kurstillfälle lagas det massor av mat enligt en arbetsplan. Vi jobbar i grupper och laget skapar gemensamt välkomponerade måltider. De blir mycket kunskap om råvaror och om verktyg och köksutrustning. Deltagarna är med och skapar egna recept utefter givna ramar. Allt provlagas och mynnar ut i en receptbank för alla som används vid avslutningen då ett en fiktiv restaurang skapas med av deltagarna inbjudna gäster.

Vår kockutbildning är förlagd ett restaurangkök i Nacka, ca 10 min bilvägen från Slussen. Restaurang Skafferiet i Finntorp. Här finns fri parkering utanför eller mkt goda förbindelser med buss från Slussen till G:a Värmdövägen. Bussesan tar ca 15 minuter. Mer info vid anmälan.

Pris 9 995 kr varav 1.000 kr i anmälningsavgift. Råvarukostnad ca 2 000 kr.
Du får ett förkläde (som du behåller) när du börjar, samt handdukar för dig att använda under kursen.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Förkunskaper
Kursen förutsätter förkunskaper, steg 1 eller arbete i restaurang. Utbildningen ger mer om du har viss erfarenhet av matlagning och klarar ett högt tempo i köket. Det är också viktigt att du hanterar svenska språket i tal och skrift. Eftersom vi jobbar i grupper måste vi förstå varandra. Man måste vara öppen att laga all sorts mat, men förstås kanske du inte kan eller vill äta allt av olika skäl eller pga av allergier mm.

Kursledare
Vår kock Jonas Törnkvist har arbetat inom restaurangbranschen i 30 år varav 10 år i Europa. Jonas har bl.a. utbildat elever vid olika restaurangskolor och har undervisat i vår kockutbildning de senaste 6 terminerna.

Material
Du får en pärm som efter utbildningens slut är fylld med recept.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder även yrkesinriktade utbildningar inom konditor och kallkök samt en mängd kortare matlagningskurser. Se vår hemsida för mer information.

Diplom
Efter avslutad kurs, med minst 80% närvaro samt med godkända moment, får du ett Diplom.

Anmälan

  • Kurslokal: Skafferiet, Ryssviksvägen 2 Finntorp, Nacka (Karta)
  • Ledare: Jonas Törnkvist
  • Start: den 12 februari 2018
  • Dag och tid: Måndag 17:30-22:00
  • Kurstimmar: 40
  • Tillfällen: 6
  • Kursnummer: 20296
  • Deltagaravgift: 9995 kr
  • Material: 2000 kr
  • Summa: 11995 kr

Köpvillkor

Skafferiet

Ryssviksvägen 2 Finntorp, Nacka,
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm