Tillbaka till Matlagningskurser

Diplomutbildning: Kallkök & Café - dagtid varannan torsdag

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

På Medborgarskolans kallköksutbildning får du lära dig att laga allt från läckra förrätter och delikata desserter till härliga matbröd. Du får laga mat på säsongens råvaror och lära dig olika delar av det praktiska köksarbetet såsom presentation av mat, hygien, säkerhet, köksekonomi och miljö.

Denna grundutbildning är en bra start för vidare studier och arbete i café/restaurangvärlden. Fokus ligger på de praktiska färdigheterna, men kursen innehåller också mer teoretiska delar som bl.a råvarukunskap och köksekonomi. Arbetet i kallköket erbjuder goda möjligheter till variation och vi använder i möjligaste mån säsongens råvaror. Under kursen berörs även olika delar av det praktiska köksarbetet, som till exempel hygien, säkerhet samt presentation av mat.

Innehåll och mål


Denna grundutbildning är en bra start för vidare studier och arbete i café-/restaurangvärlden. Eller för dig som vill driva café. Fokus ligger på de praktiska färdigheterna, men kursen innehåller också mer teoretiska delar som råvarukunskap och komposition av olika rätter. Arbetet i kallköket eller i ett café erbjuder goda möjligheter till variation, här får du arbeta med olika menyer och med säsongens råvaror. Under kursen berörs även olika delar av det praktiska köksarbetet, som till exempel hygien och säkerhet, presentation av mat, köksekonomi och miljö.

•Bröd med tillbehör, kuvertbröd, limpor och baguetter
•Såser, dressingar och röror
•Klassiska förrätter, skaldjur, pajer och desserter
•Snittar, kanapéer och drinktilltugg
•Sallader och pajer
•Ostar, kryddor
•Smörgåstårta

Upplägg


Dagtid varannan torsdag, 8 tillfällen med start 8/2 kl 9.30-16.15, därefter 22/2, 8/3, 22/3, 5/4, 19/4, 3/5, 17/5, med reservation för ändring.
Varje sammankomst startar med genomgång av dagens lektion, råvaror och recept. Klassen arbetar sedan i mindre grupper fördelade över de 7 arbetsstationerna (max 2 deltagare vid varje station). Visst hemarbete för komposition av egna recept. Generellt avslutas lektionerna med gemensam måltid alternativt att man tar med hem det som lagas efter avsmakning. Sköna skor och kläder rekommenderas, här finns dock förkläden.

Förkunskaper


Utbildningen är på nybörjarnivå. Alla är välkomna.

Kursmaterial


Receptpärm som fylls på alltefter kursens gång. Kursavgiften är 9 995 kr. Råvarukostnad tillkommer 2 500 kr.

Diplom


För diplom krävs 80 % närvaro samt godkända moment.

Utvecklingsmöjligheter


Vill du fördjupa dig mer så erbjuder vi både Kock- och Konditorutbildning på grundnivå, samt hälsokock, vegankock och Raw foodkock.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 8 februari 2018
  • Dag och tid: Torsdag 09:30-16:15
  • Kurstimmar: 64
  • Tillfällen: 8
  • Kursnummer: 20298
  • Deltagaravgift: 10295 kr
  • Material: 2500 kr
  • Summa: 12795 kr

Köpvillkor

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm