Tillbaka till Personlig utveckling

Att samtala

Vad skulle förbättrade relationer och mindre konflikter innebära för dig? I kursen lär du dig faktiska verktyg och knep till att få bättre samtal, minska konflikter och förbättra dina relationer i livet. Oavsett om det är med vänner, familj eller inom jobbet. Kanske vill du lära dig mer generellt eller så har du en eller några specifika relationer i åtanke.

Innehåll
Vi har många relationer i vårt liv och samtal sker varje dag - med familj, kunder, kollegor och vänner. Vi har samtal som är intressanta, roliga, glädjefyllda, ångestfyllda och svåra. Vi möts av samtal vi drar oss för att ha; lönesamtal, konflikter och hopplösa samtal. Gemensamt är att vi oftast vill göra vårt bästa för att vara en god lyssnare, en stöttande vän, modig nog att avsluta ett samtal eller hantera en svår kund eller konflikt.

Så, hur kan vi känna oss säkrare, lugnare och mer fokuserade i samtal? Få den effekt vi vill ha i samtalen?

Vi blandar teori, diskussion och övningar. Allt med grund i samtalsmetoden Motiverande Samtal (Motivational Interviewing, MI). Studiecirkeln passar dig som vill se hur du kan få bättre, djupare och mer meningsfulla samtal i ditt liv. Det kan gälla vänskap, familj eller arbete.

Motiverande Samtal, MI, är en icke-konfrontativ samtalsmetod som används i coachning, rådgivning och behandling för att underlätta olika typer av förändringsprocesser. Det är ett förhållningssätt och ett sätt att kommunicera där målet är att låta mottagaren själv hitta sin motivation till förändring, tilltro på sig själv och upplevelsen av en trygg samtalsmiljö. MI kan användas närhelst du möter en annan människa och är grunden i denna föreläsning.

Upplägg
Teori, övningar och diskussioner.
Vi träffas en lördag 8.45 – 15.00 med paus för lunch.

Kursledare
Josephine Hedlund driver företaget Be:spire. Hon är utbildad inom positiv psykologi, kognitiv neurovetenskap och Motiverande Samtal (MI). I Be:spire föreläser, utbildar och handleder Josephine privatpersoner eller personalgrupper. Till exempel har Be:spire utbildat behandlingsassistenter på HVB-hem, personal på arbetsmarknadsenheter, jobbcoacher och receptionister.

Bra att veta
Kursen startar 08.45.
Kaffe & te finns att köpa.
Lunch mellan kl. 12.00-13.00 och ingår ej i kursen. Tillgång till micro finns.

Ta inte med nötter och undvik parfym/starka dofter.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta oss! 019-764 14 00

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan