Tillbaka till Bild- och formkonst

Akvarell - dagkurs

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart. Gör något extra kul på fredagseftermiddagen och starta helgen med stil! Våga doppa penseln i färg - inget kan skildra himlens skiftningar eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg som dina egna målningar.

Innehåll
Genom praktiska målningsövningar upptäcker vi konstnären i var och en av oss. Det är inte avbildning som är det väsentliga. Alla har sitt eget personliga uttryckssätt.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst. Vi kommer att gå igenom olika tekniker, komposition och färgblandningar bland annat.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Jonas Karlsson Rahme är verksam som konstnär och brinner för sitt måleri. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till denna kurs behöver du ha med dig nedanstående till kursstart:
· Akvarellblock/papper av bra kvalitet ca 300 gram.
· En mjuk och en hård blyertspenna.
· Mjukt suddgummi.
· Bred enkel målarpensel (även kallad moddlare).
· Akvarellpenslar av olika tjocklek.
· Akvarellfärger av god kvalitet minst grundfärgerna röd, gul och blå.
. Gärna någon/några målarknivar i olika storlekar.
. Ett par glasburkar eller större plastmuggar.
. Hushållspapper och kladdpapper.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor