Tillbaka till Nordiska språk

Danska nybörjare konversation

Denna kurs vänder sig till dig som aldrig läst danska tidigare men som har ett annat skandinaviskt (svenska eller norska) språk som modersmål!

INNEHÅLL
Kursen ger bra baskunskaper i uttal. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Enkla dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i undervisningen.

UPPLÄGG
Du lär dig steg för steg att förvandla enstaka ord till begripliga meningar. Redan från början använder vi vardagsspråk så mycket som möjligt.
Med utgångspunkt i studiecirkelns unika metodik jobbar deltagare och ledare tillsammans fram en arbetsplan för att nå de överenskomna målen!
Medborgarskolan sätter individen i centrum, tror på ömsesidig respekt, utveckling i samverkan och kunskapens egenvärde!

FÖRKUNSKAPER
Behövs inte till denna kurs.

KURSMATERIAL
Kostnad för kurslitteratur tillkommer ca 300 kr. Utöver boken Dansk med et smil, som du enklast beställer på Internet använder vi även olika spel, vykort, bilder, cd/kassetter, dvd/video som studiematerial.

KURSLEDARE
Dorthe är danska och har arbetat på Medborgarskolan som ledare i många år, främst i Skanör men de senaste åren även i Malmö!
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling

BRA ATT VETA
1 studietimma = 45 min
Du kan dela upp betalningen utan extra kostnad, prata gärna med vårt kundcenter.
Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.

Anmälan

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.