Tillbaka till Träslöjd

Diplomutbildning: Möbelsnickeri

Vår diplomutbildning i möbelsnickeri är en grundläggande utbildning på dagtid som ger dig teknik- och hantverkskunskaper samt hanterar formgivning av möbler. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron! Kanske vill du lägga grunden till en helt ny yrkesbana eller krydda ditt CV med nya meriter.

INNEHÅLL
Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska moment och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från skissförslag till färdig möbel. Du lär dig grundläggande tekniker och får praktiska kunskaper om material, verktyg och maskiner. Under kursen kommer du även ges tillfälle att göra ett processarbete, vilket ligger till grund för din egen möbelformgivning. I utbildningen ingår också föreläsningar om möbelhistoria och nutida möbeldesigner.

UPPLÄGG
Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

Kursen omfattar både tisdagar och lördagar kl 09.00-15.15 under totalt 13 veckor.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Oskar Johansson är utbildad möbelsnickare och har studerat både på Stenebyskolan och Carl Malmsten Furniture Studies, där han har tagit sin kandidatexamen och avlagt gesällprov. Under sin yrkesverksamma tid har han arbetat med konsthantverkare i Philadelphia och varit på resande fot bland mästare i Japan. Numera driver Oskar sin verksamhet A Makers Collective tillsammans med andra inom yrkesområdet i egen verkstad i Göteborg. Oskar har haft ett flertal utställningar både i Sverige och utomlands.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Alla verktyg som behövs för utbildningen finns i vår verkstad.

Inför utbildningens start kommer du att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

BRA ATT VETA
För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på fyra delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).

Anmälan