Tillbaka till Kustskepparintyg

Kustskepparintyg helgkurs

 • B-körkort på sjön
 • Nu kan du lämna skärgården och segla på öppet hav
 • Segla/kör en båt som är längre än tolv meter och bredare än fyra meter

Detta är en direkt fortsättning för dig som tagit Förarintyg. Kursen ger dig den kunskap som du behöver för en längre färd utomskärs. Du lär dig bland annat navigering utomskärs och till havs, mörkernavigering, säkerhet ombord och priniciperna för GPS, radar och SRC/VHF. Har du ett skepp (minst 12x4 meter) är Kustskepparintyget ett krav. Efter avslutad kurs anordnas prov för Kustskepparintyg.

UPPLÄGG:
Vi träffas två helger 28-29/10 och 11-12/11 kl 9-16 alla dagar samt en kväll för examination (oftast i anslutning till sista kursdagen). I kursen anordnas även praktikpass på båt i Vättern med bland annat mörkerpraktik.

Kursen avslutas med examination enligt NFB:s (Nämnden för Båtlivsutbildning) regler. Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste.

LEDARE:
Sven Johanson, som har lång erfarenhet av sjöliv och kursverksamhet. Han är sedan flera år ledare inom Medborgarskolans ämnesområde Navigation & Sjöliv.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

FÖRKUNSKAPSKRAV:
Förarintygsexamen

KURSMATERIAL:
Fritidsskepparen av Ramberg-Utterström (2011), arbetsbok till kustskepparen, sjökort 61 o 93 (WGS-84), kort 1, passare o transportör, penna o linjal finns att köpa på www.nautiska.se, www.jure.se eller www.bryggboden.se. På den skriftliga kallelsen du får när kursen ska starta står materialet angivet. Viktigt att kursmaterialet är med till första träffen.

Kostnad för kursmaterial (ca 600 kr), examination (450 kr) och praktiktur (500 kr) tillkommer.

BRA ATT VETA:
Du kan även läsa Kustskepparintyget som kvällskurs under terminen hos oss.

Fr o m 1/1 2017 följer vi de nya reglerna från Nämnden för båtlivsutbildningar kring vad som ska ingå i förar- och kustskepparexamen. Vid godkänd examination får du en stämpel i din blå intygsbok, denna fyller du på med alla navigationsintyg du gör. Boken är skriven på svenska, engelska, tyska, franska och spanska. Hyr du båt utomlands är boken ett måste.

Du som är medlem i en båtklubb får 10% rabatt på kursavgiften, uppge ditt medlemsnummer vid anmälan. Har du båten försäkrad hos Svenska Sjö erbjuds du 20% rabatt, om du anger "Svenska Sjö" och ditt kundnummer i noteringsfältet. Rabatterna kan ej kombineras.

Saknar du din blå intygsbok? Kontakta NFB www.batlivsutbildning.se

Vi reserverar oss för eventuella förändringar alternativt inställd kurs. Invänta därför alltid skriftlig kallelse i din brevlåda ca en vecka innan kursstartdatum som en bekräftelse på kursstart.
Med kallelsen kommer även fakturan på kursavgiften.

Vill du och medlemmarna i din båtklubb anordna en kurs hos er? Hör av er till oss.

Nyckelord: Kustskepparexamen

Anmälan

 • Kurslokal: Linköping Medborgarskolan, Collegium, Teknikringen 7, LINKÖPING (Karta)
 • Ledare: Sven Johanson
 • Start: den 28 oktober 2017
 • Dag och tid: Lördag, söndag 09:00-16:00
 • Kurstimmar: 30
 • Tillfällen: 4
 • Kursnummer: 84527
 • Pris: 2295 kr

Köpvillkor

Linköping Medborgarskolan LINKÖPING

Collegium, Teknikringen 7, 58330 LINKÖPING
Telefon: 075-241 68 30

Medborgarskolan Linköping
Teknikringen 7
58330 LINKÖPING

075-241 68 30
linkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Linköping

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring