Arabiska för nybörjare

Merhaba! Lär dig prata arabiska med nya vänner, nya familjemedlemmar eller ska du kanske resa i tjänsten och vill samtala med kollegor? Arabiska är numer ett av de största språken i Sverige. Språket skrivs med det arabiska alfabetet och är gemensamt för i stort sett hela arabvärlden. Det är ett av Förenta Nationernas officiella språk.

Innehåll
En kurs för dig som är helt nybörjare där vi varvar praktik och grammatik. Fokus i denna kurs är inte att skriva, utan att tala och förstå. Lär dig fraser som används i vardagen.
Passar dig som är gode man eller dig som är nyfiken på språket och vill lära dig grunder.

Upplägg
Kursen omfattar 2x45 minuter per tillfälle, vi träffas under 8 veckor

Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper i Arabiska för att delta i denna kurs. Undervisningen kommer att ske på både engelska och svenska så det är bra om du har en grundläggande förståelse i engelska.

Kursledare
Jag heter Farhad Othman, och jag kommer från Syrien och jag pratar arabiska, kurdiska, svenska, och lite engelska. Jag läste 4 år juridik i mitt land i Damaskus universitet och jag läste även ett år internationella lag i master. Här i Sverige läser jag svenska2 som andra språk i gymnasium i distans och jobbar samtidig som studiehandledare och modersmålslärare i flera skolor här i Örnsköldsviks kommun. I fritids tycker jag om att träffa vänner, promenera träna gym och simma.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Tillhandahålls av ledaren

Bra att veta
Kursen kommer att vara på söndagar mellan kl 17.00 - 18.30, startdatum bestäms när vi fått in minst fem deltagare.

Kursen har inget fastställt startdatum utan startar när det finns tillräckligt med deltagare. Anmälan är därför inte bindande. du blir kontaktad med ett startdatum när kursen är färdig för start.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Örnsköldsvik, Viktoriaesplanden 8 B, ÖRNSKÖLDSVIK (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 12 februari 2018
  • Dag och tid: Måndag 18:00-19:30
  • Kurstimmar: 16
  • Tillfällen: 8
  • Kursnummer: 59463
  • Pris: 995 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Örnsköldsvik ÖRNSKÖLDSVIK

Viktoriaesplanden 8 B, 89139 ÖRNSKÖLDSVIK
Telefon: 0660-169 09

Örnsköldsvik
Viktoriaesplanaden 8
891 33 ÖRNSKÖLDSVIK

0660-169 09
ornskoldsvik@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Örnsköldsvik

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Övik repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

Jessica Gard Timmerfors
Kursledare i Örnskoldsvik.

Jessica är Medborgarskolan i Örnsköldsviks ledare inom babysim, miniplask och minisim.

Kurserna bedrivs i Paradisbadets rehab-bassäng på Lasarettsgatan 15 i Örnsköldsvik. Dessa kurser är väldigt populära bland både barnen och de vuxna. Inga förkunskaper krävs till någon av dessa kurser! Båda föräldrarna får vara med i vattnet (förutom på simskolan).

Välkommen ni också till att plaska med oss!

Kurser inom Kropp och själ...

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare