Tillbaka till Bild- och formkonst

Konsten att skapa landskap

INNEHÅLL
Vi målar och skissar landskap enligt olika pedagogiska regler som har för avsikt att utveckla er känsla för färg, form och perspektiv.

UPPLÄGG
Med en rad olika övningar och material lär ni er att skapa landskap. Vid varje lektion introduceras en ny övning som vi använder som utgångspunkt. Samma övning kan skapas med olika material. Vattenfärg, akvarell, akrylfärg, skisspennor, färgpennor och vaxkritor är några exempel på material ni kan använda er av.

FÖRKUNSKAPER
Alla är välkomna oavsett hur mycket eller lite ni tidigare målat!

KURSLEDARE
Ännu ej tillsatt.
Alla våra kursledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Ni väljer själva vilket eller vilka material ni vill använda. Ni kan prova på alla olika material eller använda samma vid alla lektioner. Beroende av hur ni vill gå till väga behöver ni dukar och penslar, akvarellpapper, ritblock eller skissblock, samt fritt val av akrylfärg, vattenfärger eller akvarell, färgpennor eller tuschpennor, skisspennor och vaxkritor.
Från och med hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.

BRA ATT VETA
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.
Parkeringsmöjligheter: Lokfarare-, Banvakts-, Eldare- och Rallaregatan

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan