Tillbaka till Tyska

Tyska A1 nybörjare

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till Europas nästa största språk
  • Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner

Lär dig Europas viktigaste och största språk! Tyskland är Europas största handels- och industrination och dessutom bara en stenkast ifrån Sverige. Anledningar att åka till Tyskland är mångfaldiga: göra en båttur på Tysklands floder, ta en Weissbier i München, lyssna på en konsert i Hamburg eller njuta av stränderna vid Nordsjön. Dessutom är tyska huvudspråk i Österrike, Schweiz och Liechtenstein. Men språket är också mycket gångbart i andra stora delar av Öst- och Centraleuropa. Och med vår duktiga lärare får du en perfekt start. Kan du tyska har du mycket att vinna!

INNEHÅLL
Du får en bra bas i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera i vardagliga situationer. Vi kommer bland annat att lära oss att hälsa, presentera sig själv, fritids aktiviteter, lära känna andra personer, berätta om sin familj och sitt yrke. Vi använder oss av enkla dialoger, enkla texter, rollspel, bild- och uttalsövningar. Varje lektion avslutas med en liten enkel quiz om det vi har lärt oss för att testa sig själv.

UPPLÄGG
Du utvecklar dina kunskaper i grammatik, hör- och läsförståelse. Du lär dig steg för steg att uttrycka dig säkrare. Redan från början använder vi vardagsspråk så mycket som möjligt.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs då detta är en ren nybörjarkurs.

KURSLEDARE
Aija Cirulis har en fil kand i engelska, tyska och baltiska språk samt en kandidatexamen i italienska från Lunds Universitet där hon också har läst franska. Hon har dessutom en musikerexamen och en magisterutbildning i översättning vid Lunds Universitet. Aija har undervisat hos Medborgarskolan i flera år och är en mycket uppskattad cirkelledare!

Det är något speciellt med våra kursledare…! Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. De flesta har pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning. Vi utbildar kontinuerligt våra ledares pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

KURSMATERIAL
Meddelas vid första kurstillfället.

Kostnaden för ev. material/kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Mer info om ditt kursmaterial får du när vi kallar till din kursstart!
Visste du att du som kund hos oss får rabatt på Bokus? Ta chansen och få rabatt på bl.a din kurslitteratur.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

BRA ATT VETA
1 studietimme = 45 min
Du kan även hoppa in i denna kurs efter startdatum passerat och då betala för de gånger du går, förutsatt att du har rätt förkunskaper

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!
Kursavgiften går att dela upp utan extra kostnader!

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.