Tillbaka till Trädgård

Diplomutbildning: Trädgårdsdesign - grundutbildning

Vill du veta mer om utbildningen?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Intresseanmälan

Trädgårdsdesign och planering


Denna kurs ger grundläggande kunskap för alla aspekter om hur du skapar och driver ett trädgårdsdesignprojekt från ax till limpa. Du får en tydlig inblick i ämnet och en känsla för om du vill vidareutveckla din trädgårds- och designådra professionellt och får verktygen för att förverkliga ditt personliga projekt på din egen tomt. Deltagarna skapar sin egen moodboard (collage).

Innehåll


Ett strukturerat upplägg där vi går igenom ett nytt ämne/moment vid varje tillfälle, passen kombinerar alltid teori med praktiska övningar. Vi gör ett studiebesök för att förankra dina kunskaper. I slutet av kursen har du en egen portfolio med ett designprojekt innehållande layoutritning, planteringsritningar och visuella uttryck.

Upplägg


8 kurstillfällen på torsdagar dagtid kl 08.30-16.30 med start 8/3, påsklov 29/3, avslutning 3/5.
Vi börjar med att gå igenom grundläggande designprinciper för att bygga vidare med uppmätningskunskaper, ritteknik, rita i skala, hårda markytor, ljussättning, vatten, planteringsdesign och växtkunskap. Färglära, visuella uttryck och trender. Ni får samtidigt öva på presentations- och säljteknik. Du arbetar genomgående med ett eget, fiktivt projekt och du får vid varje tillfälle individuell hjälp för din personliga utveckling i ämnet.
Allmänt ges inga hemuppgifter. För dig som vill öva hemma får du konkreta tips från kursledaren.

Förkunskaper


Kursen kräver inga förkunskaper. Ett intresse för design, arkitektur, trädgård, landskap eller växter ger dig en bra start. Undervisningen och varje moment anpassas till den enskilda personen.

Kurslokal


Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, T-bana Odenplan.

Kursledare


Vår kursledare heter Eva von Sydow och driver eget företag som Trädgårdsmästare med inriktning på formgivning/design. Eva är utbildad Trädgårdsmästare enligt lärlingssystem under 3 år och ger sedan dess ofta workshops och föreläsningar på olika teman i olika sammanhang och är därmed van att undervisa. Ritat, designat och anlagt trädgårdar har Eva gjort i snart 15 år.

Kursmaterial


Vi arbetar och ritar för hand. Allt grundläggande material som behövs för kursen tillhandahålls av Medborgarskolan. Du får även en inspirationsbok som vi använder genom kursen. Eget extra material köps individuellt om så önskas.

Diplom


Efter avslutad kurs, med minst 80 % närvaro samt godkända kursmoment, får du ett diplom.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan