Tillbaka till Engelska

Engelska A1+

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

Det engelska språket har sitt ursprung i den ö i Atlanten som vi idag kallar Storbrittanien. När språket tog sina första stapplande steg för cirka femtonhundra år sedan, var det ingen som trodde att det en dag skulle bli ett språk som skulle gå att använda i världens alla hörn.

INNEHÅLL OCH MÅL
Denna kurs riktar sig till dig som aldrig läst engelska eller om du känner att du glömt nästan allt.
Målet med kursen är att du lär dig och övar vardagsspråk. Vi fokuserar på ordförrådet och på att tala lite engelska.

UPPLÄGG
Nivåskalan är inte terminsbaserad utan målrelaterad, vilket innebär att vissa grupper kan gå fort igenom kunskapsmålen medan andra kan ta det lite lugnare.
Vi träffas en gång i veckan under 10 veckor. Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Skulle någon sammankomst, mot förmodan, bli inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

FÖRKUNSKAPER
Behövs inte till denna kurs.

KURSMATERIAL
Kostnaden för ev. material/kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Kursledaren kommer att informera om vilket studiematerial som ska användas vid första kurstillfället.
Visste du att du som deltagare hos oss har rabatt hos Bokus när du beställer ditt studiematerial? Läs mer på www.medborgarskolan.se/bokusrabatt.

KURSLEDARE
Anna Ekström.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
1 studietimme = 45 min
Du även hoppa in i denna kurs efter startdatum passerat och då betala för de gånger du går, förutsatt att du har rätt förkunskaper

Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!
Kursavgiften går att dela upp utan extra kostnad!
Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.

Anmälan

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.