Tillbaka till Träslöjd

Träslöjd

Förverkliga dina drömmar om att slöjda i trä!
Designa och gör dina egna skedar, slevar, svarva eller gör ett tråg. Här får du möjlighet att under handledning arbeta i en utrustad snickeriverkstad och lära dig några av grunderna i att arbeta med handverktyg. Vi går igenom stegen från egen formgivning till färdigt objekt och du får även lära dig om träslag och för kursen relevanta handverktyg.


INNEHÅLL
Vi går igenom vad du ska tänka på när du arbetar med olika sorters trä, hur du väljer virke, hur olika träslag krymper och vad du bör veta om t.ex. fiberriktningar. Du lär dig också om hur du på bästa sätt efterarbetar trä och får information om färg och oljor. Vi kommer också gå igenom hur man slipar och håller sina verktyg skarpa.

UPPLÄGG
Vid de första tillfällen kommer vi gå igenom olika tekniker och metoder för att göra skedar, slevar och enklare fat. Tillfällen kommer värvas med både görande, handledning och materiallära. Efter att deltagarna testat och gjort enklare uppgifter så planerar varje deltagare ett eget projekt tillsammans med handledaren som de jobbar med resten av kursen

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av träslöjd.

KURSLEDARE
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Ett startkit för täljning finns att köpa för 375:- av kursledaren ( en täljkniv, en skedkniv och material till en smörkniv, en sked och en mindre skål) Material ingår inte i kursavgiften. Ta även med skissblock och penna.

BRA ATT VETA
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information ring 031-7551412.

Anmälan

Någonstans i vårens kursutbud finns en kurs som är för bra för att vara sann, lite för knäpp, lite för udda. Kan du hitta den?

Tävla om 5 st presentkort á 1 500 kr!

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan