Tillbaka till Trädgård

Den goda jorden, föreläsning

En god jord är grunden till en frisk trädgård. Växter behöver näring och allt startar med hur jorden ser ut. Jorden behöver förbättras kontinuerligt för att växterna ska trivas. En kväll för dig som vill förstå vilken jordsort som passar för dina behov. Hur vi kan förbättra strukturer och tillföra näring och ge växterna en bra start och goda förutsättningar för växtkraft.

Innehåll
Grundläggande teori om jordmåner, syftet med jordförbättring och vilka växter som trivs i vilken jord. Om surhet och lera, sand och torv. Om kompost och hur vi förbättrar gamla odlingar och vad som kan vara bra att tänka på vid nyanläggning.

Upplägg
Föreläsning med samtal och plats för frågor.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till nybörjare.

Kursledare
Inger Johnsson, trädgårdsmästare, som även leder flera kortare kurser med inriktning på köks- och nyttoväxter, perenner med mera på Medborgarskolan.

Utvecklingsmöjligheter
Många trädgårdskurser ges på Medborgarskolan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Lär dig att inreda med ljus. Grundläggande belysningskunskaper som hjälper dig att välja rätt ljussättning till ditt hem.

Lär dig ljussätta ditt hem

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Föreläsning med Peter Streijffert 21/3

Har du ett intresse för odling och trädgård?
Prova att odla din egen mat med stadsodling!

Anmäl dig här!

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser