Tillbaka till Bild- och formkonst

Akvarellmålning

Grundkurs och vidareutveckling i måleri för daglediga

Kursen är för dig som oavsett kunskapsnivå, ska få ut så mycket lärdom som möjligt. Du ska känna dig inspirerad och motiverad att gå vidare i ditt måleri. Du målar egna motiv utefter temat för dagen och får individuell handledning om du "fastnar". Vi skapar vår kurs enligt era önskemål. Att måla tillsammans ger både glädje och inspiration.

INNEHÅLL
Under kursens gång kommer du att prova på olika tekniker som t.ex. måla vått i vått och lavering. Vi lär oss om komposition och perspektiv. Du tränar på att skapa ljus, skugga och struktur. I studieplanen ingår även materiallära.

UPPLÄGG
Jag lägger stor vikt på individuell handledning. Vi varvar tekniska övningar med kreativa och mer fria övningar. Du lär dig grunden för akvarellmåleri och får inspiration till att utforska olika uttryckssätt. Vid första lektionstillfället går vi igenom om ni i gruppen har särskilda önskemål och sedan läggs kursen upp efter det.

FÖRKUNSKAPER
Kursen passar för dig som vill lära dig grunderna eller vill vidareutveckla ditt skapande med hjälp av akvarell.

KURSMATERIAL
Köp endast material avsett för akvarellmåleri i konstbutiker. Rekommenderade butiker är Drewex (Slussg. 10) och Martins color (St Nygatan 4).
Jag rekommenderar Cotman eller White Nights akvarellfärg i studiekvalité (billigare) och Schmincke eller Winstor & Newton för artistkvalité.
Prisvärt block är Dekorimas "Aquarelle" och finare block är Langton coldpressed. A-4format är att rekommendera.
Penslar finns i mård- eller ekorrhår i fin kvalité, med det går bra med blandsyntet-penlar som består av naturhår och syntet, dessa är billigare men fungerar bra. Ren syntet håller inte lika mycket vatten, men fungerar bra ändå. Bra syntetpenslar är t.ex Da Vinci eller KreatorStudio.
Ta alltid med skissblock, blyertspennor och suddgummi. Jag rekommenderar er att köpa ett knådsuddgummi, några stompfar och blandkar för akvarell. Fråga i butiken om ni är osäkra.
Tag gärna med det material som ni har hemma innan ni köper nytt - vi går igenom materialet under första lektionen.

KURSLEDARE
Linda Siewert
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Lokalen som används är en flexibel lokal som även används till andar typer av kurser. Du som deltagare måste därför vara beredd på att bära ditt material fram och tillbaka till salen.
Invänta alltid din kallelse till kursen! Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Fr o m hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare