Tillbaka till Italienska

Italienska A1+

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas av över åttio miljoner människor
  • Få inblick i den italienska kulturen.

MÅL
Kursen ger bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Enkla dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i undervisningen.

INNEHÅLL
Kursen ger grundliga kunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid grammatik, ordinlärning och så småningom förmågan att kommunicera.
Enkla dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i undervisningen.

FÖRKUNSKAPER
Detta är en fortsättningskurs och du bör ha läst italienska 3-4 termins eller tillägnat dig kunskaperna på något annat sätt.

KURSMATERIAL
Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Utöver noveller och tidningsartiklar använder vi även olika spel, vykort, bilder, cd/kassetter, dvd/video som studiematerial.
Studiematerialet som används på denna kurs är helitalienskt dvs det finns inte ngr förklaringar eller gloslistor på svenska.

KURSLEDARE
Ledaren kommer från Ferrara, Italien där han utbildade sig till jurist. Han kom till Sverige 2004 för att leva med sin svenska flickvän och började undervisa i italienska hos Medborgarskolan 2006. Paolo har flera kurser varje termin på flera olika nivåer och är en mycket erfaren och omtyckt ledare.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter
Kostnaden för ev. material/kurslitteratur ingår inte i kursavgiften.

Har du läst våra köpvillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!

Anmälan

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.